У Виноградові в кінці жовтня на квітах помітили метелика-бражника - язикана звичайного. Відео опублікувало видання Голос Карпат.

Язикан звичайний — метелик з родини бражникових. Цей метелик подібно до колібрі, живиться нектаром, зависаючи біля квітів. Розмах його крил досягає 5 сантиметрів, а махає він ними так швидко, що розгледіти їх практично неможливо (адже за секунду він робить 70 взхмахів). Взагалі-то на метелика він мало схожий, адже має масивне тіло та ще й його черевце на задній частині прикрашене кісточкою, що дуже схоже на хвіст пташки. Ось чому у багатьох він асоціюється з колібрі.

Повиснувши в польоті над квіткою язикан висовує свій довгий хобіток, який за розмірами навіть перевищує довжину самого метелика і смокче солодкий квітковий нектар. Саме через свій хобіток він і отримав свою назву.

Язикан звичайний здійснює дальні сезонні міграції і може розвивати швидкість до 50 км/год.

Гусениці метелика зазвичай розвиваються на підмаренник і звездчатку: перше покоління - з вересня до жовтня (зимують лялечка або імаго), друге покоління - з червня до серпня.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що над Закарпаттям помітили живий ключ, птахи зворушливо попрощалися з людьми: "До весни" Перелітні птахи з наближенням холодів поспішають у вирій.

Також портал Знай.uа писав, що Чорнобиль наводнили "радіоактивні" метелики: "Розміром з птаха" У Чорнобилі помітили рідкісних метеликів.

Також портал Знай.uа писав, що на Закарпатті ведмедів готують до зимової сплячки - клопоту більше, ніж з дітьми.