Першого листопада, в День пам’яті померлих, закарпатці вшановують пам’ять своїх померлих близьких.

Священики вкотре наголошують, що на кладовище краще приносити живі квіти та вінки, замість пластмасових. В Ужгороді вже визначили місця торгівлі атрибутами до Дня пам’яті за померлими. Повідомляє Перший.

Живі квіти у горщиках вартують від 25 до 100 гривень за вазон. Продають й букети – від 30 гривень й вище. Зрізані квіти – великі гортензії, до прикладу, вартують 15 гривень за штуку.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Свічки коштують 1 гривню 50 копійок. Лампадки починаються від 6 гривень за маленькі, 20 – середні та 35 великі.

В Ужгороді залучать додаткові автобуси – «Електрон» – на міські маршрути №№ 156, 158 напередодні та у День вшанування пам’яті померлих.

До Дня вшанування пам’яті померлих, для організації тимчасової дрібнороздрібної торгівлі, відповідно до розпорядження міського голови в Ужгороді визначили місця для торгівлі живими та штучними квітами, вінками, свічками та іншою аналогічною продукцією із 19 жовтня до 1 листопада:

  • позаду критого ринку на вул. Олександра Фединця;
  • біля ТЦ «Плаза» на пл. Корятовича;
  • на перехресті вул.Вілмоша Ковача та Олександра Попадинця біля будинку №15 (біля колишнього ринку «Білочка»)
  • навпроти ринків ТОВ «Альбіон» та п/п Рошко Л.Л. на вул. Олександра Бородіна, а також на розі вул. Олександра Бородіна-Василя Комендаря);
  • зі сторони ринку «Новий ринок» на вул. Марії Заньковецької;
  • на розі вул. Української – Андрія Палая (Тельмана).

Раніше портал Знай.uа писав, що на Тернопільщині прощаються з молодим священиком, бог не допоміг - "Вірус "спалив" легені"

Також портал Знай.uа писав, що у Києві не справляються з коронавірусом, хворих пацієнтів відправляють додому: "Не можемо собі дозволити"

Також портал Знай.uа писав, як обрати костюм на Хеллоуїн 2020: ідеї для найстрашніших і яскравих образів.