На Закарпатті знайшли рідкісний диво-гриб, занесений до Червоної книги.

Мальовничі карпатські гори вважаються одним з найбільш грибних регіонів в країні. Збір грибів в Карпатах є відмінним способом чудово провести час на свіжому повітрі, в гущі дрімучого лісу.

Тут росте понад 300 видів екологічно чистих грибів різноманітної форми і забарвлення. І завзятим, і початківцям грибникам азарт і відмінний настрій гарантовані.

Жителі Закарпаття дивують своїми знахідками на "тихому" полюванні. На Закарпатті в селі Гукливий Воловецького району знайдено незвичайний гриб "герицій коралоподібний". Фото незвичайної знахідки надіслав до редакції UA-Reporter читач Владислав.

"Герицій коралоподібний", фото UA-Reporter
"Герицій коралоподібний", фото UA-Reporter

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Дивлячись на цей гриб, мимоволі засумніваєшся, чи взагалі це гриб. Набагато більше "герицій коралоподібний" схожий на мешканця морського дна.

У молодому віці вважається їстівним, але збирати його не слід, так як це рідкісний вид і занесений до Червоної книги України. Зростає гриб на стовбурах і пнях мертвих листяних порід дерев: в'яза, осики, дуба, берези і великих сучках лежачих дерев. Чисельність цього гриба зменшується через збирання населенням та вирубки лісів.

Підготовлений грибник цілий рік може шукати гриби в дикій природі. Але звичайно ж самий плодоносний сезон грибів - це осінь.

Раніше портал Знай.ua писав про те, що зять Ніни Матвієнко поїхав за грибами на танку.

Також портал Знай.ua писав, що на Львівщині безуспішно шукають зниклого грибника: залишився пакет і чобіт.

Також раніше портал Знай.ua писав, що на Хмельниччині "тихе" полювання валить з ніг - шість родин отруїлися грибами.