Пара з Закарпаття перетворює пляшки з-під пива та вина на тарілки.

Тарілки зі скляних пляшок виготовляє пара в Хусті. За день пара виробляє близько 10 виробів. У роботу йдуть пляшки з-під алкогольних напоїв: пива, вина та шампанського. Про цей незвичний досвід розповів майстер Василь Полажинець.

Цікаві незвичні тарілки Василь виробляє разом зі своєю дівчиною Веронікою.

"Є пляшки, ми їх викладаємо на основу і закриваємо піч. Далі виставляється потрібна нам температура. То ми зараз ставимо 720 градусів", - розповідає Василь.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Рішення виготовляти посуд із пляшок було прийняте на початку карантина. Необхідна техніка вже була, оскільки Василь займається тим, що робить вітражі.

"Спочатку береться пляшка, потім ця пляшка відмивається від етикеток, далі вкладається в піч і нагрівається до відповідної температури. Вона набуває такої форми сама по собі під дією температури. Потім довго остиває", - ділиться технологією Василь.

"Ми багато їздили Закарпаттям і зрозуміли, що дуже багато сміття в річках, на полянах - всюди. Зі сміттям ми не зможемо впоратися, але в нас є майстерня і ми можемо якось запобігти цьому, тому що винні пляшки, вони зазвичай не віддаються на переробку, а просто викидаються в усіх закладах", - говорить Вероніка.

Тарілки з пляшок - це дуже стильно і креативно.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Аlyona Аlyona побила тарілки з Гудковим: реп-виконавиця презентувала яскравий кліп на трек Dancer.

Також портал Знай.uа писав, що на Закарпатті родина художників взяла в оренду цілий замок - 20 років працюють, не покладаючи рук.

Також портал Знай.uа писав, що стародавня церква під Львовом повстане з попелу: "Нас надихнула віра і Бог"