Кажуть, що ім’я людини серйозно впливає на її долю. Тому майбутні батьки часто проводять довгі тижні, а то й місяці розшукуючи відповідне ім'я для своєї очикуваної дитини.

Чи дійсно ім’я може визначити долю? Що кажуть про вплив імені на життя людини психологи та священнослужителі?

Ужгородці дедалі частіше називають новонароджених дітей незвичними для закарпатського вуха іменами: Анелія, Абдумаліх, Ейнар, Амір, Естеліта, Бассам.

В Ужгородському міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану кажуть, що нові імена все частіше витісняють традиційні. Але змінювати незвичні імена ужгородці, хоча і мають на це право, не поспішають. Ім'я можна змінити після того, як громадянину України виповнюється 16 років.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Психологи дуже просто пояснюють бажання батьків називати дітей незвичними іменами.

"Чим більше у нас інформації про імена з інших країн, з інших якихось культур, вони у нас на слуху, можливо актори, герої фільмів, або якихось романів теж впливають і на наше сприйняття імені", - говорить психолог.

І з часом вже все рідше називають новонароджених нашими православними традиційними іменами. Буває і таке, що дитину називають і подвійним іменем.

Священослужителі наголошують, що одне ім'я не впливає на долю дитини. Ми самі вершимо свою долю.

Раніше портал Знай.uа писав про виплати на дитину: що зміниться в Україні в 2021 році.

Також портал Знай.uа писав, що зіркові мами Тарабарова і Alyosha поділилися секретами пологів у розпал пандемії: "Це страх, страх страх"

Також портал Знай.uа писав, що після народження дитини дев'ятикласницю відрахували, щоб вона не псувала імідж школи.