В Ужгороді почали збирати на плантації ківі.

Селекціонер Генріх Стратон із своїм батьком 30 років тому вивів особливий сорт ківі. Його можна вирощувати без теплиці, у відкритому ґрунті, бо цей сорт витривалий до морозів.

Сорт "Карпат Стратона Валентайн" ужгородський біолог Генріх Стратон вивів спеціально для Закарпаття, повідомило Суспільне. Він виростив на своїй плантації 30 такіх кущів ківі.

Генріх Стратон розповідає, що на третій рік саджанець уже дає плоди. Збір ківі на плантації розпочинають пізньою осінню. Зацікавився ягодою селекціонер ще в студентські часи.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Вже більше 10 років збирається врожай щороку. На цій саме ділянці збирається в такий час восени від тони до півтори тони врожаю", - розповідає селекціонер.

Цей сорт ківі має більш виражений смак та аромат. Плоди не обробляють, обкокпувати не треба, щоб не пошкодити кореневу систему.

"Це характерний плід цього сорту. Отак він виглядає. Ну, в принципі, виглядає як звичайний ківі, який ми бачимо в магазинах. Може трохи інша форма його притаманна саме цьому сорту. Плюси в тому, що на відміну від винограду для достигання плодів та відповідної їх якості не потрібно багато сонця", - каже селекціонер.

Урожай ківі мають зібрати за два-три дні.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що навала диких кабанів: ікласті тварюки розгулюють серед людей, у небезпеці діти та дорослі.

Також портал Знай.uа писав, що у Чорнобилі грибники назбирали десятки кілограмів радіоактивних "смаколиків": "Перевищують норму в 10 разів"

Також портал Знай.uа писав, що дніпрянам впарять картоплю за ціною м'яса - забудьте про пюрешку і запіканки.