Комікеса із Закарпаття Валерія Мандзюк розповіла свою історію успіху, як зі звичайної мешканки Тячівського району, якій була уготована доля домогосподарки чи заробітчанки, дівчина стала справжньою зіркою.

Про найзнаковіші події свого життя Валерія розповіла у Львові на "Часі історій з Іриною Снітинською".

Єдина дорога - заміж?

Валерія народилася у великій сім'ї, де виховувалося аж вісім дітей. Лєра - наймолодша. Родина жила дуже бідно, настільки бідно, що коли до них у гості приїхала тітка з Чехії та привезла у подарунок піну для ванної та гель для душу, дівчина запитала: "Що взагалі таке душ?". В родині користувалися тазиком, милом і на цьому все.

Коли дівчинці було три роки, батько вперше поїхав за кордон на заробітки, і не повернувся. Мама лишилася сама з 8 дітьми, і ледь зводила кінці з кінцями. Мабуть, ця неймовірна внутрішня сила та стержень передаються генетично. "У нас такий менталітет на Закарпатті, що дівчатка чимскоріше виходять заміж, а хлопчики – чимскоріше їдуть на заробітки. Із моїх старших братів ніхто не закінчував 11 клас, а три сестри повиходили заміж у 14, 16 та 17 років. Сьогодні мені 21 рік, і я досі не маю дітей – вони в шоці. Моя старша сестра мені так і сказала: "Лєра, тобі 21 рік, а з тебе толком так нич і не вийшло". Ось такий у нас менталітет", - каже стендаперка.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Пішла проти системи

Коли Валерія закінчила 11 клас, вирішила, що далі піде вчитися. Рідні такого рішення не зрозуміли, бо важливішим здавалос питання, хто прибиратиме в хаті і допомагатиме по господарству. "Моя сім’я все за мене вигадала: у мене був сусід, ми мали одружитися, забрати паркан і господарювати. У мене було два гектари поля, у нього – півтора, і, на думку родичів, ми мали стати сільськими магнатами. Але я зіпсувала їхні плани. Питаються: "Хто буде пасти корову?". А я відповідаю, що вже все придумала: корову продамо, а за ці гроші поїду вчитися", - каже Лєра. Її відповідь розсмішила родичів, бо всі точно знали: наймолодша лишається вдома доглядати за мамою, виходить заміж та допомагає по господарству.

Лєра домовилася з рідними, що поїде в Мукачево отримувати освіту вчительки молодших класів, щоб потім повернутися додому, працювати у школі через дорогу і не псувати планів родини. Натомість дівчина пішла вчитися на екскурсовода, бо знала, що має добре підвішений язик.

Перший виступ відбувся в унівеситеті на першому курсі, який закінчився успіхом. Далі - відкритий мікрофон.

"Щоб поїхати на "Відкритий мікрофон" до Ужгорода, позичила 60 грн на дорогу туди і назад, сподіваючись, що виграю 250, аби мати на вечерю мівіну і віддати позичені гроші. Коли вперше поїхала на "Розсміши коміка", позичила гроші в брата, аргументуючи тим, що вони мені потрібно на навчання", - згадує українка.

Вперше Лєра виграла 5 000 гривень, і для неї це була значна сума. На ці гроші дівчина купила собі пуховик, а мама попросила купити їй інкубатор: "Вона досі вважає, що я повернуся назад і буду вирощувати в селі курчат".

Ведуча весіль без досвіду

"Люди самі почали до мене дзвонити з проханнями провести їм весілля. Спочатку я взагалі не знала, що треба робити, довго мучилась, когось щось просила", - розповідає Валерія. Пізніше з нею зв'язалися хлопці з КВН, що вели конкурс в университеті, де вперше виступила дівчина, та забрали до своєї студії свят. Тут Лєра Мандзюк стала топовою ведучою.

"Не дивлячись на те, що на мене тиснула сім’я і не було друзів, не дивлячись на те, що мене не любили одногрупники і не було підтримки, я стала ведучою. Можливо, хтось себе запитає: "Чому в неї немає друзів?". Але я скажу, що в мене складний характер, - каже Лєра, - Я полюбила своє почуття гумору, те, як я його доношу до людей, полюбила сцену і себе на ній. Хоча я дуже закомплексована людина, якщо чесно, але я придумала, як тим заробляти".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Ума Турман, Наталі Портман, Мілла Йовович? Соня Плакидюк з "ТМПУ" змінилася до невпізнання.

Як повідомляв Знай, принц Вільям пригадав, як Гаррі довів до сліз Кейт Міддлтон.

Знай писав, Меган Маркл відстояла честь жінок персиковою красою: "жадають змін...".