В угорському посольстві прокоментували скандал, в якому депутати Сюртівської сільської об'єднаної територіальної громади під час складання присяги виконали гімн Угорщини.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає видання "Європейська правда".

Кілька днів тому в соціальних мережах з'явився відеоролик, на якому закарпатські депутати виконують гімн Угорщини після складання присяги. Як з'ясувалося, народні обранці виконували не гімн сусідньої держави, а їх національну молитву, якій кілька сотень років.

"З’ясувалось, що особа, яка зробила запис і опублікувала його з очевидно недоброзичливою метою – яка, до речі, є членом родини політика, який зазнав поразки на виборах – навмисно не записала державний гімн України, який пролунав наприкінці сесії, і тільки після цього присутні заспівали національну молитву угорців, якій декілька сотень років і яка згодом стала державним гімном Угорщини", - йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У посольстві пояснили, що дана молитва є символом незалежності країни, подібно національним квітам (червоно-біло-зелений). Дані символи використовуються угорськими громадами незалежно від місця проживання.

Угорське посольство також звернулося до 6 статті Закону України "Про національні меншини в Україні", прийнятої в 1992 році. Дана стаття гарантує використання національних символів для цих меншин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що після присяги в Сюртівській ОТГ голова разом з депутатами співали гімн Угорщини.

Як повідомляв портал Знай.иа, у мережі показали справжню "Закарпатську свальбу", яку влаштовують для молодят за українськими традиціями.

Також Знай.иа писав, що Закарпатська стендаперка розсмішила пів-України наперекір уготованій долі.