Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров заступився за депутатів, які співали гімн Угорщини в День Соборності України.

За словами губернатора, відео, яке облетіло соціальні мережі - спланована спекуляція. Про це йдеться на сайті обласної державної адміністрації Закарпаття.

"Вирване з контексту відео, яке поширюється в Інтернеті, не показує, що до завершення сесії депутатський корпус Сюртівської територіальної громади виконав Гімн України. Тобто ми чітко бачимо окремі елементи підготовленої системної спекуляції",- сказав Петров.

Скандал, в якому депутати Сюртівської сільської об'єднаної територіальної громади під час складання присяги виконали гімн Угорщини, також прокоментували в угорському посольстві.

Як повідомлялося раніше, МЗС України вручило послу Угорщини в Україні Іштвану Ійдярто ноту протесту. Причина – факти політичної агітації угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах 25 жовтня.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто закликав угорців, які живуть на Закарпатті, підтримати на місцевих виборах політичну силу КМКС "Партія угорців України".

Українська сторона рішуче виступила проти такої прямої агітації. У МЗС заявили, що публічні заяви офіційних осіб Угорщини із закликами до українців угорського походження голосувати за певну партію – неприпустимі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що після присяги в Сюртівській ОТГ голова разом з депутатами співали гімн Угорщини.

Як повідомляв портал Знай.иа, у мережі показали справжню "Закарпатську свальбу", яку влаштовують для молодят за українськими традиціями.

Також Знай.иа писав, що Закарпатська стендаперка розсмішила пів-України наперекір уготованій долі.