Стало відомо про те, що в Ужгороді стався дивний інцидент. Довелося викликати рятувальників.

Таким чином, повідомляється, що на заводі Турбогаз, що в Ужгороді, на одному зі складів розлили два кілограми ртуті. Її там залишили співробітники, які орендують дане приміщення.

На місце довелося викликати рятувальників, яким вдалося зібрати ртуть, і вона вирушила на утилізацію.

Ртуть, фото: скріншот з відео
Ртуть, фото: скріншот з відео

Як вона там виявилося, і що буде з її власниками - поки що не повідомляється. Найімовірніше, про це з часом забудуть, і ртуть розлилася зовсім випадково.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Ртуть-елемент шостого періоду періодичної таблиці Менделєєва з атомним номером 80 відноситься до підгрупи цинку. Це перехідний метал, який при кімнатній температурі являє собою важку рідину сріблястого кольору.

Пари ртуті дуже отруйні і становлять серйозну небезпеку для здоров'я людини. При вдиханні пари осідають в легенях і накопичуються, що призводить до ртутного отруєння. Також при високих концентраціях токсини ртуті здатні проникати в організм через шкіру.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що мешканці кількох районів Львова спостерігають густий, чорний дим. Причиною йому стала масштабна пожежа, яка спалахнула вдень в одній з багатоповерхівок міста.

Як повідомляв портал "Знай", надзвичайними Білогір'я продезінфікували близько 11 кілометрів вулиць міста. Вони працювали в спеціальних костюмах, дотримуючись всіх санітарних норм, які були встановлені Міністерством охорони здоров'я.

Також, "Знай" писав, що у Київській області пізно ввечері 5 серпня під час чищення каналізаційної ями парами газів отруїлися чотири людини, троє загинули, одна людина - в лікарні.