7 грудня відзначали День української хустки. Свято з'явилося не так давно, але вже встигло завоювати серця діаспори по всьому світу.

Так, українки з різних куточків світу приєдналися до флешмобу “Зроби фото з хустками”. На своїх сторінках у соціальних мережах жінки публікують фото в хустинах та додають хештеги #Берегине_моя_українська_хустко #УкраїнськаХустка.

Не лишилися осторонь і мешканки Ужгорода. Свої світлини жінки викладають під хештегом #Деньукраїнськоїхустки.

"Хустку не часто можна побачити на сучасній жінці. А дарма, адже хустка – це символ нашого народу, вона оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм, Свято української хустки сприяє збереженню та відродженню українських традицій", – коментує Світлана Стегней, директор Ужгородського музичного коледжу імені Д. Є. Задора.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"З днем української хустини! Хоч не всі згодні, але на мою думку хустина – це суперстильно і красиво!" – написала у ФБ Ірина Янцо(Анця).

"Українська хустка – це не просто окраса жінки, це – ідентифікація нації, це – оберіг, це – ніби вінок для заміжньої жінки, це – символ духовності і жіночності…А для мене – це ще одна моя “любов”, – підписала свою світлину Яна Садварій.

Тим часом поетеса з Тернопільщини показала унікальну колекцію головних хусток її матері. Про це Ганна Михайлівна Костів-Гуска розповів на своїй сторінці в соцмережі Facebook. Жінка родом з села Бабинці і в даний момент проживає в Борщеві. Нині Галина відома поетеса, громадський діяч та член Національного об'єднання письменників України, однак вона досі зберігає речі матері — українські головні хустки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що стоматолог з Харкова надихає українських бійців на щасливі посмішки

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополянин із золотими руками "воскресив" машини Гітлера і Сталіна

Також, "Знай.uа" писав, що буковинка без руки взяла голку і показала залізну волю