В мережі опублікували кадри, зроблені квадрокоптером над селом Сойми, в рамках проєкту "Закарпаття з висоти".

Сойми розташувалися в Міжгірській селищній громаді Закарпатської області, тут знаходяться дві дороги до Міжгір'я (з воловця та через Торуньський перевал). Це село - бальнеологічний курорт, відомий широкому загалу з кінця 18 століття.

Сойми відомі своєю мінеральною водою, яка не має аналогів у світі і в міжнародній класифікації зареєстрована під власною назвою — "Сойминська". Лікувальні властивості води як при зовнішньому використанні в купальнях, так і питному застосуванні були відомі населенню ще з 18 століття. У селі працює аматорський музей "Сільська хата".

Нагадаємо, Знай писав, що в мережі показали, як люди живуть у високогірному селі на Прикарпатті. Без магазинів, шкіл та ФАПів живуть люди в селі Соколовиця Надвірнянського району, що на Прикарпатті. Це високогірне село зараз налічує приблизно 50 осіб. Соколовиця розташована за вісім кілометрів від сусіднього села Пасічна. Їхати сюди потрібно вузькою гірською дорогою лісом. При в'їзді в село-Старі напівзруйновані дерев'яні будинки. Всього в селі 17 будинків, з яких тільки 11 заселені. Решта руйнуються і пустують.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також Знай повідомляв, що дорога в Запоріжжі знову потребує ремонту. Не минуло й місяця. "Велике будівництво" Зеленського було тільки в телевізорі, а на ділі виявилося великим відмиванням грошей. Місяць тому закінчився ремонт дороги під Запоріжжям, а вже сьогодні на ній утворилися тріщини, і асфальтові «хвилі». Імовірність того, що це покриття дотягне до весни - мінімальне.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі конструкції залізнично-автомобільного мосту почали поступово зникати. На цю проблему звернув увагу блогер Сергій Лаврик.