11 грудня в Ужгороді вдруге відзначатимуть Міжнародний день гір. У 2020 році тема заходу - культурна спадщина на території українських Карпат.

Громадське об'єднання “Культурна платформа Закарпаття” другий рік поспіль організовує"SMART TALKS" клуб, учасники якого обговорюють моделі та підходи сталого розвитку гірських регіонів українських Карпат завдяки створенню сучасних культурних продуктів краю.

Цьогоріч про культурну спадщину українських Карпат говоритимуть запрошені учасники "SMART TALKS":

  • Мирослав Дочинець, письменник, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка;
  • Михайло Сирохман, мистецтвознавець, філолог, дослідник дерев'яних церков Закарпаття;
  • Олег Коцюба, перший заступник голови Закарпатської ОДА;
  • Пастущак Олег та Жеребцов Юрій, головні спеціалісти Відділу проєктної та організаційної роботи Державного агентства розвитку туризму України;
  • Микола Кужельний, начальник управління охорони культурної спадщини закарпатської ОДА;
  • Михайло Ілько, засновник мистецького центру "ILKO GALLERY";
  • Олексій Петров та Ірина Мірошникова, співзасновники архітектурної майстерні "ФОРМА";
  • Євген Забарило, голова ГО "Культурна платформа Закарпаття";
  • Андрій Гасинець, закарпатський композитор, лідер гурту "TANGO TEMPO";

Тим часом на Закарпатті родина Кузьменків тримає готель, схожих ви не знайдете ніде в Україні: справа в тому, що окрім господарів, гостей зустрічає сотня пухнастиків. Інна Кузьменко розповіла Суспільному, що тут мешкають котики, яких знайшли на вулиці, вилікували та виходили. Перші пухнасті мешканці з’явилися тут ще у далекому 2004 році.

Також близько 400 плямистих оленів мешкають зараз на фермі, що розташувалася у селі Іза в Хустському районі. Тут для тварин виділили 57 гектарів разом із лісом, розповів працівник ферми Михайло Бугаш у сюжеті Суспільного. Сюди на ферму плямистих бембі завезли у 1980 роках з Росії, Калінінградської області.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще