Андрій Дем'яненко - голова осередку благодійного фонду "100% життя" в Ужгороді. Чоловік має ВІЛ-позитивний статус.

Про свій діагноз чоловік лізнався під час вагітності дружини 14 років тому. Тоді лікарі у Білій Церкві пропонували подружжю зробити аборт, проте майбутні батьки вирішили, що їхнє немовля має з'явитися на світ. В сюжеті Mukachevo.net розповідають, що родина Дем'яненків намагалася зробити все, аби їхня дитина народилася здоровою.

Андрій згадує, як відчував неоднозначне ставлення сусідів, коли вони переїхали на Закарпаття. Люди не віталися з ним та не дозволяли своїм дітям гратися з їхньою донькою. Проте минув час, і подружжю вдалося змінити думку односельців.

Чоловік почав проводити активну соціальну роботу і один із небагатьох вільно розповідає про свій статус. Як жити із ВІЛ, як ставиться суспільство до людей із таким діагнозом, чому важлива підтримка і своєчасна діагностика - усе це Андрій знає не з чуток.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що мешканка Чернівецької області Марія Ватаман відзначила столітній ювілей-старенька чекала святкування з родиною, проте настрій дещо зіпсувалаа.

Також Знай писав, що на Хмельниччині жінка відзначила столітній ювілей. До неї в гості прийшли всі діти, онуки і правнуки, а також завітали місцеві чиновники, щоб привітати з такою круглою датою.

Нещодавно Знай передавав, що Львівська довгожителька Анастасія Ксьондз відзначила свої 103-й день народження.