У Сполучених Штатах передали українцям святковий привіт.

Так, американський оркестр військово-повітряних сил привітав українців з Новим роком та Різдвом, виконавши "Щедрик" - один із найвідоміших в світі хорових творів українського композитора Миколи Леонтовича.

"З Різдвом та Новим роком! Коли у 1921 році Український національний хор відвідував з концертними гастролями Сполучені Штати, американського хорового диригента Петра Вільговського захопила одна з їх пісень - "Щедрик" - українська новорічна пісня-колядка композитора Миколи Леонтовича. Вільговський сказав, що українська пісня нагадувала йому дзвони і він вирішив перекласти її на нову версію англійською мовою, яку б виконували під час Різдвяних свят. Сьогодні "Carol of the Bells - Колядка дзвонів" - одна з найвідоміших і найулюбленіших різдвяних пісень у США", — зазначили на сайті посольства.

Полковник Крістіна Мур Уррутія зазначила, що "Співочі сержанти" з оркестру ВПС США у Вашингтоні, округ Колумбія, виконали цю пісню на знак вшанування американсько-українського партнерства.

"В України немає кращого партнера, ніж Сполучені Штати Америки, який підтримує ваші зусилля у відстоюванні суверенітету та територіальної цілісності України. Бажаємо вам всього найкращого у ці святкові дні", - заявила Крістіна Мур Уррутія.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Щедрик" — всесвітньо відомий твір для хору українського композитора Миколи Леонтовича, який був створений на початку 20 століття.

Раніше повідомляли, дніпрянам роздають безкоштовні ялинки до Нового року: "З новим щастям!".

Як повідомляв Знай.uа, у Хмельницькому завелися "ялинкові браконьєри – продають зелених красунь з-під підлоги.

Знай.uа писав, День святого Миколая 2020: привітання зі святом у листівках.