В Карпатах різко погіршилася погода через серію циклонів, які сунуть на Україну із Атлантики.

На своїй сторінці у Facebook рятувальники попереджають: у горах здіймається сильний поривчастий вітер (пориви до 16 м/с, на високогір'ї - до 22 м/с), сніг та дощ зі снігом.

"22-23 грудня - утворення снігового покриву висотою - до 15 см (здебільшого схід Закарпаття, Івано-Франківська обл.)

24 грудня - у зв'язку із позитивною температурою повітря та дощами, сніговий покрив суттєво зменшиться та практично повністю зтане.

25 грудня - внаслідок поновлення опадів у вигляді мокрого снігу та снігу, на високогір'ї повторно утвориться сніговий покрив висотою - до 10 см", - написали рятувальники.
Українцям наполегливо радять утриматися від походів у гори, а тим більш на високогір'я: це може бути небезпечно не тільки для здоров'я, але і життя.
Нагадаємо, на Закарпатті у села Кужбеї, що загубилось високо в горах в оточенні смерек, немає вказівника, до нього непросто дістатися навіть позашляховиком. Це єдине село, яке, за офіційними даними, зникло з мапи Закарпаття за часів незалежної України. Однак, про нього згадують на Міжгірщині раз на рік – в день Різдва Іоанна Предтечі.
Тим часом на Закарпатті родина Кузьменків тримає готель, схожих ви не знайдете ніде в Україні: справа в тому, що окрім господарів, гостей зустрічає сотня пухнастиків. Інна Кузьменко розповіла Суспільному, що тут мешкають котики, яких знайшли на вулиці, вилікували та виходили. Перші пухнасті мешканці з’явилися тут ще у далекому 2004 році.