24-річний ужгородець, який перший захворів на мутований коронавірус, повернувся з Чехії й звернувся до свого сімейного лікаря на Закарпатті.
Мутований коронавірус, через який у Великій Британії запровадили додаткові карантинні обмеження, медики зафіксували в Україні. За словами лікаря з Ужгорода Віктора Петрова у пацієнта відзначався легкий перебіг хвороби, передає Obozrevatel.com.

Віктор Петров Фото: Фейсбук

“Це пацієнт молодого віку, 24-річний. Він звернувся з легкими симптомами коронавірусної інфекції, його форму діагностовано як легку. Гарячки не мав, не мав жодних проблем. Чоловік майже не лікувався, його лікували тільки симптоматично”, — розповів лікар.

Лікар зазначив, що інфікований є заробітчанином, який постійно проживає в Чеській Республіці. За словами лікаря, побачивши у пацієнта ознаки коронавірусної інфекції, відправ його на ПЛР-тестування. Пацієнт отримав негативний результат і поїхав назад на роботу до Чехії.

“Після цього ми отримали інформацію про те, що в нього була підозра на новий штам коронавірусної інфекції, і його взяли на моніторинг у Чеській Республіці. Опісля чоловік проінформував мене, що його почали розпитувати санітарні органи цієї країни, звідки він повернувся і так далі”, — розповів лікар.

Віктор Петров додав, що коронавірус вийшов із-під контролю абсолютно у всіх країнах. В Україні це особливо помітно в таких прикордонних регіонах.

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.