На Закарпатті Служба безпеки затримала місцевого жителя, який закликав до відділення української області та приєднатися до сусідньої держави.

Як повідомила пресслужба СБУ, житель Берегова створив ряд акаунтів у соцмережах, через які активно агітував до порушення територіальної цілісності України. Наприклад, чоловік закликав українців підтримати відділення Закарпаття від української держави та стати частиною Угорщини.

Лінгвістична експертиза, яку ініціювали співробітники СБК, підтвердила, що в текстах закарпатця містилися заклики до порушення територіальної цілісності України.

Чоловікові повідомили про підозру за ч.1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також на Закарпатті митники виявили контрабандні цигарки у залізничних вагонях потягу, що прямував з Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні Закарпатської митниці на офіційній сторінці у Facebook. Так, відомо, що потяг прямував з Росії до Сербії.

Раніше повідомляли, мера заарештували просто на засіданні: пивний бізнес чиновника викликав питання.

Як повідомляв Знай.uа, українка замість свого замовлення отримала від "Нової Пошти" розмоклу смердючу посилку.

Знай.uа писав, на Закарпатті знайшли прикордонника з простреленою головою: пустив кулю в лоб.