У центрі Мукачева несподавно розцвіла "шалена" сакура, яка не чекає весни і щороку розпускає квіти у січні-лютому.

Про це розповів закарпатський гід Ігор Гуледза, передає Укрінформ.

“У Мукачеві розцвіла шалена сакура. Дерево назвали так тому, що стара сакура, яка росте у центрі міста, щороку в січні-лютому викидає квіти”, - каже гід. Чоловік додав, що така нетипова поведінка спостерігається останні кілька років.

Дерево викидає лише кілька рожевих квіток на гілках, але мешканці міста це одразу помічають — усі фотографують та виставляють знімки у соціальних мережах.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, у Закарпаття вже завітала весна, оминувши зиму. Так, у Мукачеві розцвіли перші вербові котики, яких ще називають "ціцушками". Вербову гілку прийнято освячувати в церкві за тиждень до Великодня, і такий збій у "розкладі", скоріш за все, пов'язаний із теплою та вологою температурою.

Нещодавно Знай повідомляв, що у Харкові зацвіли каштани у вересні. Городяни зняли цю аномалію на камери і показали в соцмережах. За деякими даними до аномалії призвело занадто спекотне літо і рано опале листя з дерев.

Також Знай повідомляв, що в ботанічному саду Запоріжжя зацвів бузок. Цвіте і пахне місцевим на радість. зараз в саду знаходиться відразу три сорти рослини. Йдеться про осінній бузку, яка починає цвісти в лип