Злиття Медичного університету ім. Богомольця з Музеєм медицини жодним чином не стосується реформ. На думку народного депутата та голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Ольги Богомолець, це – репресії проти незгодних з політикою Міністерства охорони здоров’я та спроба чинити тиск особисто на неї через її критику псевдореформ. Про це очільниця комітету заявила в ефірі каналу Oboz TV.

«У проекті постанови про злиття Медичного університету імені Богомольця з Музеєм медицини з метою покращення навчання студентів і роботи музею мета тільки одна – прибрати ім’я мого прадіда Олександра Богомольця із назви університету. Це жодним чином не стосується реформи, це є тільки тиском та репресіями проти мене. Для того щоб я припинила критикувати реформу, яка є антинародною. Але я боролася з владою, буду це продовжувати, і я абсолютно впевнена, що мій прадід пишався би мною. Я і надалі буду відстоювати його ім’я», – запевнила парламентар.

Нагадаємо, що раніше Міністерство охорони здоров’я підготувало постанову, за якою Національний медичний університет збираються позбавити імені видатного українського лікаря та науковця Олександра Богомольця та об’єднати з Музеєм медицини. Ця ініціатива викликала різку критику з боку громадськості.

«Олександр Богомолець – видатна та унікальна постать в українській історії. Він – людина, яка винайшла принцип консервування донорської крові, створила систему переливання та зберігання крові саме перед початком Другої світової війни та зберегла життя сотням тисяч поранених. Олександр Богомолець стояв у джерел створення української академії наук, напрямків онкології, ендокринології, геронтології, імунології, патофізіології, навіть створення броні для танків і захисту нашої держави», – підкреслила Ольга Богомолець.