При розслідуванні справи проти Пола Манафорт з’ясувалося, що команда американського політтехнолога замовляла дискредитаційні матеріали на опонентів тодішнього президента України Віктора Януковича, пише у своєму блозі на сайті Кореспондент український політтехнолог Петро Охотін. Зокрема, британська юридична фірма «Skadden» за гроші готувала звіт про діяльність Юлії Тимошенко, який у очах світової спільноти «виправдовував» її політичне ув’язнення у 2011 році.

Подробиці бізнес-угоди між фірмою «Skadden» та Манафортом опублікувало нью-йоркське видання Bloomberg.

У статті зазначається, що у листопаді 2012 року Манафорт отримав від цієї юридичної фірми «Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom» приватне повідомлення про відсутність юридичних підстав для переслідувань Юлії Тимошенко. Проте, як показують публікації агентства Bloomberg, після перерахування суми в 4,2 мільйони доларів з офшорних рахунків Манафорта, думка юристів змінилася.

«Матеріали з розслідувань справи Пола Манафорта розкривають очі на те, що режим Януковича не шкодував грошей на боротьбу з політичними опонентами. На жаль, своєю роботою американський політ консультант переступив усі норми етики. Використання ним мови ворожнечі у своїх кампаніях, намагання виставити конкурента Віктора Януковича антисеміткою – стоїть за межею професійних правил», - прокоментував останні новини з процесу над Манафортом український політтехнолог Петро Охотін.

За збігом обставин, тестем Алекса Ван дер Звана є російський бізнесмен Герман Хан, співвласник «Альфа-Банку», зазначив Охотін. На думку політтехнолога, історія виглядає досить цікаво: «Фактично, інформаційна кампанія проти Юлії Тимошенко була оплачена проросійським президентом Януковичем за сприяння родича крупного російського бізнесмена. Такі дії лягають у логіку влади регіоналів щодо приборкання проєвропейської опозиції. Однак називати Юлію Тимошенко проросійським політиком з огляду на ці факти не вдається».

Популярные статьи сейчас
Угрожают отключением и требуют деньги: украинцы жалуются на террор "газовиков" Коммунальщики массово подают в суд на неплательщиков: какая задолженность считается критической Пересчет пенсий с 1 мая: чего ждать старикам Украинцам 60+ предоставят денежную помощь, можно пригласить родных: как подать заявку
Показать еще