У Києві занепадає один із найвідоміших спортивних майданчиків – стадіон "Старт", який побудували майже 90 років.


Як зазначив голова Київської міської партійної організації "Громадський рух Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко, КМДА неодноразово анонсувала його реконструкцію, але стадіон знаходиться у власності Фонду держмайна.


Цікаво, що свого часу на п’яти гектарах території київського стадіону (Шевченківський район) приватна компанія, яку пов’язують із сином екс-прем’єра України Миколи Азарова, хотіла побудувати багатоквартирні будинки. Але, за словами авторів сюжету, активісти відстояли стадіон, а зараз відвідувачі самі доглядають за спортивним комплексом, який потребує реконструкції.


Федоренко впевнений: влада просто намагається затягнути процес передачі стадіону у власність громади міста:

Популярные статьи сейчас
Астролог назвал точную дату окончания войны - надежды на 2024 год были напрасны Оставят голыми и босыми: коммунальщики пообещали "не радужную перспективу" всем должникам Украинцам указали на два обязательных платежа, которые нельзя игнорировать Убегали от мобилизации, а потом ели своих мертвых детей: украинцам напомнили истории 100-летней давности
Показать еще

“Ми вже неодноразово спостерігали в столиці ситуації, коли відвойовані активістами зелені зони, парки, стадіони, дитячі майданчики після того, як вщухав резонанс, зносили і будували висотки й ТРЦ. Міська влада не зробила нічого, крім гучних заяв, щоб врятувати стадіон. Дивно чути, що вони не можуть розпочати відновлювальні роботи на об’єкті, який, за їхніми словами, з дня на день повернуть у власність і користування громади міста. Тим часом активістам дбати про стадіон не заважає нічого”, - підкреслив політик.


Федоренко нагадав, що на захист інтересів спортивного об’єкту става лідер партії Микола Томенко: організовував прибирання та акції підтримки.


Саме на цьому стадіоні, який тоді називався "Зеніт", 9 серпня 1942 року відбувся так званий "матч смерті" між київською командою "Старт" проти футболістів німецької команди "Флакельф".


23 липня 2010 року Регіональне відділення Фонду держмайна України в м. Києві та ТОВ "Голден Хаус" уклади договір купівлі-продажу спортивного комплексу державної власності шляхом продажу за некомерційним конкурсом. 4 березня 2015 року рішенням Київради була скасована передача в оренду земельної ділянки загальною площею 4,83 га ТОВ "Голден Хаус". Зараз обєкт належить Фонду держмайна.


Нагадаємо, Томенко прокоментував зміни в Конституції України.
Як повідомляв Знай.ua, оприлюднено повний список депутатів, яким є що приховувати.
Також Знай.ua писав, Томенко розкритикував бюджет України на 2019 рік.