Політолог Петро Охотін вважає, що команда Петра Порошенка навмисне відмовчується у справі Сергія Семочка.

«Присутність у вищих ешелонах спецслужб людей, які мають російські паспорти, свідчить про фальшивий патріотизм влади. При цьому, саме патріотичні гасла стали лейтмотивом кампанії чинного Президента. Зараз команда Порошенка навмисне відмовчується у справі Семочка, щоб перечекати інформаційну хвилю, дати їй закінчитися», – підкреслив експерт, передає Соцпортал.

Загрозливу тенденцію Петро Охотін побачив у тому, що деякі блогери з оточення Петра Порошенка дозволяють собі висловлювання про те, що журналіста Дениса Бігуса варто посадити. Хоча він займався розслідуванням щодо Семочка. Експерт вважає, що саме з таких жартів починається наступ на свободу слова.

«Цікаво, що на Банковій намагаються показати Юлію Тимошенко як проросійську силу. Однак спільне голосування Блоку Петра Порошенка і Опозиційного блоку щодо продовження спецстатусу окупованих територій Донбасу, реакція на скандал навколо Семочка, зволікання з санкціями щодо російського бізнесу показують, що насправді влада знаходить спільну мову з російськими колами», – додав він.

Сергій Семочко, як відомо з журналістських розслідувань, володіє елітними будинками під Києвом вартістю близько 7-8 млн дол.