Незважаючи на те, що в Україні працює декілька антикорупційних органів, бюджет втрачає мільярди гривень через корупційні схеми.

«У людей немає відчуття, що нині йде боротьба з корупцією. Адже САП, НАБУ, ДБР, на створення яких пішли мільйони гривень, порушують справи один проти одного замість того, щоб ловити велику рибу», - зауважив лідер «Громадянської позиції».

Він додав, що, за оцінками експертів, Україна тільки через корупцію на митниці втрачає близько 4 млрд. доларів щорічно, але одночасно просить 2 млрд. в кредит у Міжнародного валютного фонду. Анатолій Гриценко підкреслив, що бюджетні кошти мають йти на освіту, медицину та розвиток місцевої інфраструктури, а не в кишені хабарників.

«Корупція – це не просто вкрадені мільярди. Це – вбивство. Коли не доїжджає швидка, коли в реанімації немає обладнання, коли аварії трапляються через зруйновані дороги, бо розікрали гроші на ремонт. Це явище має бути знищене для всіх – від президента і депутата – до простого громадянина», - зазначив лідер «Громадянської позиції».

Раніше Анатолій Гриценко підкреслював, що його антикорупційний блок рішень після виборів почнеться особисто з президента.

Популярные статьи сейчас
ПриватБанк без разбора блокирует платежи украинцев: покупки превратились в "лотерею" Осталась неделя: украинцы рискуют пропустить важную процедуру Пенсионерам дадут скидку на продукты 20%: что нужно взять в магазин Какой будет погода в мае для украинцев: прятать ли зонтики и фуфайки после апрельских дождей
Показать еще