На фоні загострення конфлікту в Азовсько-Чорноморському регіоні країни-члени НАТО повинні прийняти рішення заблокувати доступ в свої порти суден, які виходять з чорноморських та азовських портів РФ.

Про це в програмі «HARD з Влащенко» на каналі ZIK заявив Анатолій Гриценко.

«Я не очікую від НАТО проривного рішення в плані спрямування кількох ескадр, такого очевидно не буде. Але поетапно може бути, коли країни-члени НАТО вирішать заблокувати доступ в свої порти суден, які виходять з чорноморських чи азовських портів РФ», - вважає лідер «Громадянської позиції».

Гриценко додав, що блокування портів економічно вдарить по Україні, яка втрачає приблизно 2 млрд. доларів, але страждають й інші країни, бо не отримують товари.

Популярные статьи сейчас
Погода несет безумную жару: прогноз на ближайшие дни Отвыкайте от отопления: украинцев просят сделать это до отключения, чтоб не пострадать Жертвовать желудком ради коммуналки больше не придется: пенсионерам назначат доплаты Украинцам готовят тарифный удар после отопительного сезона
Показать еще

«Тут буде реакція світової спільноти. Сподіваюсь більше, ніж проста стурбованість. Зараз проводяться консультації. Серед можливих дій є такі, які боляче вдарять по Росії», - каже Гриценко.

Він додав, що серед представників держав, з якими спілкувався Анатолій Гриценко, розглядається варіант дзеркальної відповіді, щоб поставити Росію в рамки. Тобто, якщо РФ буде забороняти вихід з портів та займатись піратством, може бути заблоковано доступ її суден в порти відповідних держав.

Лідер «Громадянської позиції» також підкреслив, що позитивним сигналом є те, що після захоплення українських кораблів та моряків дії Росії солідарно практично всі: «Бо безпека судноплавства в третьому тисячолітті – не те, що може бути толерантним з піратством та варварством».

Нагадаємо, днями Анатолій Гриценко обговорив із Послом США в Україні Марі Йованович і заступником помічника Держсекретаря США у справах Євразії Джорджем Кентом питання безпеки судноплавства в Азовсько-Чорноморському регіоні.