Голова Економічної ради ВО "Свобода" Ігор Кривецький виграв суд у Інтернет-видання "Правком" у справі про захист честі, гідності та ділової репутації. Суд зобов’язав видання спростувати наклеп, зведений на політика, та виплати матеріальну компенсацію, яку Ігор Кривецький передасть у фонд конкурсу журналістських розслідувань.

Пр це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

У матеріалі, якого стосувався судовий позов, автор і головний редактор сайту "Правком" Віктор Корнієнко, зокрема, називає Ігоря Кривецького рядовим грабіжником та рекетиром, бандитом, кримінальним авторитетом. Водночас він звинувачує політика в тому, що той є головним переговірником від "Свободи" у домовленостях стосовно "правильних" голосувань. Свою брехню у заяві до суду відповідач виправдовував тим, що наклепницька інформація є буцімто «загальновідомою».

У підсумку суд задовольним позов у частині вимоги визнати опубліковану інформацію недостовірною та такою, що порочить честь, гідність і ділову репутацію Ігоря Кривецького. Водночас він зобов’язав спростувати та видалити статтю, якою було зведено наклеп на свободівця, а також виплатити йому матеріальну компенсацію у розмірі 23 144,4 грн. Стягнені з відповідача кошти Ігор Кривецький передасть у фонд Конкурсу журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка.