Українська влада вдається до масової скупки голосів українців коштом держбюджету за допомогою двох схем.

Про це під час виступу з парламентської трибуни заявив співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар.

Про це повідомляє політична партія "Відродження".

За його словами, такими схемами є виплата субсидій готівкою та додаткові пенсії для українців, причому в обох випадках вони здійснюватимуться до 1 травня.

«Механізм перший: це субсидії готівкою, або так звана монетизація. Нам міністр соціальної політики прямо говорить, що це – експеримент на два місяці. Зауважте, передвиборчі місяці! По суті, це спроба скупки голосів. Бо з 1 травня виплата субсидій готівкою зупиняється, натомість зростуть тарифи на газ на 20% та на електроенергію – на 30%», – наголосив Віктор Бондар.

Популярные статьи сейчас
"Нафтогаз" дал 9 дней: что нужно сделать даже если газ не потребляете Изменение цены на электроэнергию: в НКРЭКУ сделали заявление для потребителей Отвыкайте от отопления: украинцев просят сделать это до отключения, чтоб не пострадать Готовьте документы: "Укрпочта" начинает выплаты до 3 тысяч гривен
Показать еще

Другою схемою, за словами політика, є додаткові пенсії, які також виплачуватимуться лише впродовж найближчих двох місяців.

«У березні-квітні буде роздано по 1200 гривень українським пенсіонерам. Це пряма скупка голосів та фактичне знущання над пенсіонерами, руками яких хочуть продовжити абонемент чинній владі ще на п’ять років. По суті, людям пропонують дати 1 гривню 30 копійок за кожен день перебування цієї влади на посадах впродовж наступного терміну. Утім, вже з 1 травня атракціон щедрості закінчиться: для всіх, у кого буде заборгованість з оплати по тарифах на понад 340 грн, – субсидії скасовуються, і додаткових пенсій не буде. Вибачте, але це цинізм», – зазначив співголова депутатської групи «Партія «Відродження».

Він наголосив, що український парламент неодноразово відігравав вирішальну роль у збереженні стабільності й гарантії безпеки України та її майбутнього.

«Нині перед парламентом знову стоїть виклик: або ми зберігаємо країну та наводимо порядок, або ця країна рухається далі за тим сценарієм, за яким вона жила 28 років. 28 років пограбування, 28 років мародерства! Тому ми вимагаємо поставити на голосування проект постанови, який підтримали лідери більшості фракцій, про скасування тарифів і проведення енергоаудиту. Друга наша вимога – викликати в парламент міністра соцполітики Андрія Реву, віце-прем’єра Павла Розенка, щоб вони пояснили, що це за схеми з роздачею грошей через субсидії, через двомісячні пенсії перед виборами», – заявив Віктор Бондар.