Фракція партії Андрія Садового «Самопоміч» у Верховній Раді саботує ухвалення закону про охорону культурної спадщини. Про це у своєму Facebook написала журналістка «Еспресо ТБ» Тетяна Шустрова.

Пам’ятки архітектури продовжують нищитися у нас на очах. Активісти б’ють на сполох: усі старовинні будівлі, які останнім...

Geplaatst door Tetiana Shustrova op Donderdag 28 februari 2019

«Пам’ятки архітектури продовжують нищитися у нас на очах. Активісти б’ють на сполох: усі старовинні будівлі, які останнім часом зазнали підпалу – це зухвала спроба захопити земельну ділянку несумлінними забудовниками», – впевнена Шустрова.

За її словами, в цей же час у Верховній Раді відбуваються «дивні речі» навколо законопроекту про збереження культурної спадщини.

Популярные статьи сейчас
Повремените с покупками: выплаты пенсий задержат Подорожание почти на 40%: украинцев ожидает "сюрприз" в платежках Днепровская девушка-хатико вернулась, но теперь она нападает на людей Германия вводит строгие ограничения: как это повлияет на украинцев
Показать еще

«Фракція Садового «Самопоміч» з якогось дива блокує законопроект, що має на меті посилити відповідальність за знищення пам'яток. Цікаво, бо в старовинному Львові, яким керує Садовий, таких будівель дуже багато», – написала журналістка.

Вона також навела основні нормативи законопроекту №8202, зазначивши, що він передбачає примусовий викуп об'єктів культурної спадщини, якщо власник не дотримується вимог їхньої експлуатації. Крім того, збільшуються штрафи за руйнування таких об'єктів і навіть посилюється кримінальна відповідальність.

«Голосування у першому читанні представники «Самопомочі» дружно проігнорували. Боюсь навіть припустити, чому ця політична сила вирішила саботувати таку важливу ініціативу. Чи не тому, що однодумці Садового мають власний хитрий інтерес? Подейкують, що багато львівських пам’яток належать меру з однопартійцями. В реставрацію та належне утримання гроші вони не вкладають, а тому бояться нового закону, як чорт ладану. Сьогоднішній розгляд законопроекту у другому читанні було перенесено. Що ж, почекаємо», – підсумувала Тетяна Шустрова.