В свій час ще Яценюк назвав цинізмом високі тарифи і обіцяв їх радикально знизити. Натомість уряд Яценюка тарифи підвищив. А згодом влада створив нову корупційну схему в сфері енергетики під назвою «Ротердам+».

Під час президентської передвиборчої кампанії кандидат Зеленський теж пообіцяв знизити тарифи та розібратися з корупційною схемою «Ротердам+».

Нещодавно його представник в Кабінеті міністрів повідомив, що це зробити неможливо, оскільки це не були реальні обіцянки, а просто передвиборчі жарти. Переконаний, що команда нового президента мусила б не повторювати «старі методи старих політиків» і не відмовлятися від своїх обіцянок, а їх виконувати та запропонувати, як мінімум, нову державну енергетичну стратегію.

Першочерговими кроками такої стратегії мали б стати: по-перше, ліквідувати корупційні схеми в енергетиці та ліквідувати формулу «Ротердам+», яка була створена в інтересах певних олігархів та попередньої влади. по-друге, стимулювати процес газозаміщення та енергозбереження, а також видобутку власного газу. по-третє, вжити заходів для ліквідації схем посередників закупівлі газу та нафтопродуктів за межами України.

На жаль «нова влада нових політиків» продовжує риторику та поведінку старої влади. Тільки їхні попередники підчас виборчої кампанії брехали і не виконували свої обіцянки,а вони жартують і не виконують.

Популярные статьи сейчас
Повремените с покупками: выплаты пенсий задержат Одни уедут, другие не доживут: как изменится Украина в ближайшие 15 лет Два тарифа на воду: новые цены установили для жителей многоэтажек и частного сектора Школы теперь ждут массовые проверки: родители добились своего
Показать еще