Функціонування нового ринку електроенергії дозволить «Енергоатому» отримувати додаткові кошти, які будуть спрямовані на модернізацію. Про це заявив перший заступник генерального директора ВП «Енергоатом-Трейдинг» з продажів на оптовому ринку Роман Сутченко в коментарі телеканалу «Україна».

Про це пише Главком.

«Нова модель ринку створює можливості для того, щоб забезпечувати відновлення енергетичних потужностей компанії тому, що компанія отримує додатковий прибуток», - зазначив Сутченко.

На його думку, внаслідок модернізації енергокомпаній зростатиме їх потужність, що забезпечить збільшення експорту електроенергії та зростанню надходжень до державного бюджету. «Оновлення та розбудова генерацій збільшить експортні потужності України. А це підвищить надходження до бюджету країни», - сказав Сутченко.

Нагадаємо, 1 липня запрацював новий ринок електроенергії, відповідно до ухваленого у 2017 році Верховною Радою Закону України «Про ринок електричної енергії». Згідно з законом, нова модель передбачає запровадження таких сегментів як ринок двосторонніх договорів, ринок «на добу наперед», внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок.

Популярные статьи сейчас
Заплатите от 17 000 до 51 000 грн: украинцев предупредили о штрафах с 1 апреля Долгов не обобраться, если забудете об этом: украинцам напомнили о важной процедуре Показатели счетчика уже не аргумент: украинцев заставляют платить за свет больше, чем "накрутили" Новая смертельная болезнь набирает обороты - "корона" помогла ей обойти иммунитет
Показать еще

За визначеними урядом умовами PSO НАЕК «Енергоатом» зобов’язаний продавати за двосторонніми договорами, що укладаються на електронних аукціонах, до 90% виробленого обсягу електроенергії за граничною ціною (встановленою в квітні-травні), решту електроенергії компанія може продавати за вільними цінами.