Основні причини - низька якість і розвиток комплексів у дітей.

Тому певну популярність здобула альтернативна освіта.

Альтернативна освіта охоплює педагогічні підходи, що відрізняються від традиційної педагогіки.

Таке середовище навчання може бути створене в державних, статутних і незалежних школах, а також на дому.

Популярные статьи сейчас
С 1 апреля начнёте получать от 3 520 до 8 тысяч гривен: чьи выплаты стали больше Пенсионерам выдадут сертификаты на 400 гривен Кто из украинцев останется без льгот в 2024 году 3 минуты – правда или миф? За сколько ракета "Циркон" может добраться до украинских городов
Показать еще

Багато альтернативи в галузі освіти характеризуються невеликими розмірами класів, тісними відносинами між учнями і викладачами, а також почуттям спільності.

Всі учні можуть вчитися і досягати успіху за допомогою різних методів.

Успіхи в навчанні приходять в тому випадку, якщо від учня чекають великих досягнень. Важливо розвивати впевненість і компетенції в кожній дитині.

Вчитися можна в будь-якому середовищі - необов'язково в класі.

Альтернативна навчальне середовище розвиває незалежність, майстерність і творче мислення.

Навчання - це активна співпраця між учнями, батьками, суспільством і школою.

Якщо учень вміє ділитися своїми знаннями з іншими, він на правильному шляху.

Навчання - довічний процес, він не припиняється ні на секунду.

Гарна новина в тому, що відтепер в середній освіті України будуть приділяти більше уваги та розвивати такі вміння серед учнів, як: читання з розумінням, уміння висловлювати власну думку усно і письмово, критичне та системне мислення, здатність логічно обґрунтовувати позицію, творчість, ініціативність, вміння конструктивно керувати емоціями, оцінювати ризики, приймати рішення, розв’язувати проблеми, здатність співпрацювати з іншими людьми.

Міністерство освіти також зазначає, що зміст навчання потрібно базувати на положеннях дидактики, психології, методики, підборі оригінальних завдань і видів діяльності, моделюванні творчої діяльності учнів, урахуванні розвитку мовних, соціальних, громадянських, збережувальних та інших компетентностей, визначених навчальними програмами.

Отже, приділяючи достатньо уваги специфіці навчального процесу та вибору школи - ви забезпечуєте своїй дитині якісну освіту!