«Батьківщина» має набір чітких пропозицій на платформі «Нового курсу», які готова пропонувати до обговорення у форматі наступної коаліції. Таку думку в ефірі телеканалу «NewsOne» висловив Андрій Ніколаєнко, кандидат в народні депутати від «Батьківщини» та лідер партії «Основа».

«Україна, на даний момент, нагадує мені людину, яка знаходиться в комі. При всьому бажанні, навіть випускник медінституту, коли приступає до відповідальної операції, може відчувати хвилювання. Тим більше, якщо він вчився на стоматолога, а потрібно робити хірургічну операцію. Тому буде непогано, якщо в умовній бригаді лікарів, які будуть робити цю операцію, знайдуться ті, хто зможуть поправити і підказати. Більше того, мають документ і конкретні розрахунки. Тому я ще раз наголошую - наша фахова команда має стратегію, яка була розроблена найкращими економістами країни. Там визначено, що і як потрібно робити в економіці, який податковий кодекс потрібно приймати, щоб бізнесу було легше, як розраховуватися з боргами. Це той економічний фундамент, на якому має створюватись майбутня коаліція. Я думаю, що ніхто не сумнівається в професійності Тимошенко і її здатності керувати урядом у критичній ситуації. Вона це продемонструвала під час світової фінансової кризи, коли гривня не обвалилася і не було таких високих цін на газ. Питання тільки в тому, чи дадуть можливість при формуванні коаліції такому досвідченому політику як Юлія Тимошенко зайняти позицію прем’єра – це ми будемо обговорювати. «Батьківщина» має набір чітких пропозицій на платформі «Нового курсу», які готова пропонувати до обговорення. Тому ми готові до коаліції і впевнені, що зможемо її серйозно підсилити», – сказав Ніколаєнко.

Лідер «Основи» ще раз нагадав, що парламентські вибори – це насамперед вибори шляху, яким буде розвиватися економіка країни. «Я щиро вірю в те, що особисто президент Зеленський і велика частина його команди, які не були до того в українській політиці і не мають за собою негативного шлейфу, прагнуть покращувати життя українців і проводити справжні реформи. Однак ще раз хочу нагадати, що парламент – це, в першу чергу, вибір моделі економічного розвитку. І, як результат, вибори уряду і прем’єр-міністра», – відзначив політик.