Як повідомляє видання “Соцпортал”, «1 та 2 серпня під виглядом родичів геріатричного пансіонату приходили працівники штабу Б.Приходька, які шляхом обману скориставшись неосвідченістю людей задобривши їх харчами та спиртними напоями переконали останіх поставити підписи на чистих аркушах паперу. В подальшому дані аркуші із підписами людей був поміщений текст в якому була інформація про нібито порушення закону під час виборчого процесу 21 липня 2019 року».

За результатом ситуації було проведено перевірку за участі депутатів обласної ради та правозахисників. «07 серпня 2019 року до геріакратичного центру прибули депутати обласної ради Чернігівської області із правозахисниками та представниками Берлозівського старостинського округу які разом із мед персоналом геріакратичного центру особисто поспілкувались із мешканцями центру», - зазначає ЗМІ.

Встановлено також ймовірного організатора. “Розслідування встановило, що організатором, бувІгор Хоменко, співробітник штабу Бориса Приходька, який часто супроводжує кандидата на публічних заходах”, - йдеться у виданні.

Усі 17 осіб, чиї підписи було здобуто для фальшування позову, дали свідчення. Інформація про порушення виборчого процесу на ДВК №740243 – спростована.

Як повідомлялося раніше, 7 серпня Шостий апеляційний суд міста Києва визнав, що порушень на дільниці немає та скасував рішення Чернігівського адміністративного суд. «Оцінивши докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об’єктивному дослідженні, як це передбачено ч. 1 ст 90 КАС України, колегія суддів прийшла до висновку, що позивач (Борис Приходько), в порушення вимог ч.ч. 1, 4 ст. 77 КАС України, не надав доказів на підтвердження обставин, за яких, на його думку, відбулося порушення вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України» з боку Окружної виборчої комісії ОВО №210», – йдеться у тексті постанови.

Популярные статьи сейчас
Украина может погрузиться в темноту: энергетики заговорили о блекауте Кто из украинцев останется без льгот в 2024 году Отвыкайте от отопления: украинцев просят сделать это до отключения, чтоб не пострадать Жертвовать желудком ради коммуналки больше не придется: пенсионерам назначат доплаты
Показать еще

Нагадаємо, раніше окружна виборча комісія 210 округу перераховувала голоси на 33 дільницях. Зробила це після того, як суд задовольнив клопотання Бориса Приходька. Перерахунок підтвердив перемогу Сергія Коровченка та 6 серпня був переданий у ЦВК з приміткою «Уточнений». Станом на 8 серпня результати виборів по округу 210 не оголошені. 8 серпня о 14:00 розпочався суд за позовом Сергія Коровченка про визнання протиправною бездіяльність ЦВК з приводу не встановлення результатів виборів та зобов’язання встановити результати виборів в одномандатному виборчому окрузі №210.