За 7 місяців 2019 року державна компанія Спецтехноекспорт (один зі спецекспортерів ДК «Укроборонпром») уклала нових зовнішньоекономічних контрактів загальною вартістю $337 млн, що є рекордним показником компанії за останні 10 років.

Про це повідомив директор «Спецтехноекспорту» Владислав Бельбас у своєму інтерв’ю для Defense Express.

«Що стосується підписання нових контрактів, то ми вже перевищили минулорічні показники. Станом на сьогодні (сім місяців 2019 року – ред.) ми вже підписали нових контрактів загальною вартістю $ 337 млн. Це новий рекордний показник компанії за останні 10 років. Тепер головне, щоб всередині країни менше палиці в колеса ставили в процесі їх реалізації.», - зазначив Владислав Бельбас.

Минулого року Спецтехноекспорт також показав високу динаміку укладання нових оборонних контрактів з іноземними партнерами. За даними Звіту про роботу підприємства, за 2018 рік компанією було укладено нових контрактів на суму $282,5 млн, хоча у 2017 році цей показник становив лише $114,4 млн.

Зазначимо, що загальний обсяг експорту озброєнь України в останні роки оцінюється у $600-700 млн. У довоєнний період Україна в середньому щороку заробляла $1 млрд на продажу озброєнь.

Популярные статьи сейчас
Изменение цены на электроэнергию: в НКРЭКУ сделали заявление для потребителей 3G в Украине больше не будет: к чему готовят мобильные операторы Отвыкайте от отопления: украинцев просят сделать это до отключения, чтоб не пострадать Показатели счетчика уже не аргумент: украинцев заставляют платить за свет больше, чем "накрутили"
Показать еще

Серед основних країн партнерів Спецтехноекспорту за обсягами співпраці Владислав Бельбас назвав Індію, де компанія одночасно відпрацьовує більше 90 оборонних проектів, та Туреччину, де триває робота в тому числі по створенню спільних зразків озброєнь.