Якось буденно пройшов факт ухвалення Програми діяльності Уряду Гончарука. А, насправді, є над чим поміркувати. Нині наймолодший уряд в Європі може називатися й найліберальнішим урядом світу, зазначив лідер "Рідної країни" Микола Томенко.
Перше. Зміст Програми яскраво ліберальний і зводиться до простих формул ще класичного лібералізму ( або як каже Стефанчук лібертаріанства) і вже не практикується у державній політиці у жодній,з відомих мені країн.
Можливо за винятком низки африканських чи латиноамериканських держав, які знаходяться під жорсткою опікою МВФ.
Отож, стратегічний документ влади передбачає:
- продати все державне майно;
- продати землю сгпризначень без жодних обмежень:
- відмовитися від державного впливу на гуманітарну політику, для прикладу, відмова від державного замовлення у виші, плани скоротити 70% держвузів та зменшити кількість стипендій;
- скорочення соціальних програм, для прикладу пропозиція зменшити пільги для учасників бойових дій тощо
Друге. Склад Уряду сформовано з працівників міжнародних та українськиїх фінансових компаній та ліберальної частини уряду Яценюка, Гройсмана і частини депутатів Самопомочі.
Третє. Голосування за Програму уряду продемонструвало вкрай низьку підтримку ліберальної доктрини - лише 236 голосів. До 225 депутатів "Слуги народу" долучилися дружні до Коломойського депутати , кілька колишніх членів фракції Порошенка і друг та соратник Яценюка - Іванчук!
Як відомо, затвердження Програми діяльності гарантує Уряду мінімум 1 рік роботи. Саме тому, мусимо вкотре готуватися до нових владних експериментів над країною і суспільством щонайменше протягом року.
І найважливіше,треба бути готовими застосовувати всі законні методи, щоб захистити конституційні засади нашої держави визначені сттатею 1 Основного закону:
Україна і є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.