Навколо діяльності Комісії з питань вищого корпусу державної служби щодо проведення конкурсу на зайняття посади Голови Національного агентства з питань державної служби розпалюються серйозні пристрасті. На Комісію здійснюється шалений тиск з боку міністра КМУ пана Дубілета та кандидата на посаду Голови НАДС. Про це пише "Антикор".

Всіх, хто не бажає підтримувати пана Стародубцева Олександра Євгенійовича в терміновому порядку виключено зі складу Комісії Розпорядженням КМУ від 23.10.2019, та включено залежних від організованої групи «смотрящих» людей.

Слід зауважити, що горе -кандидат у переможці Стародубцев, мав прямий конфлікт інтересів та доступ до системи адміністрування тестування, які проводяться НАДСом у межах конкурсу.

Так, Стародубцев О.Є., менеджером із запровадження проекту «Зміцнення управління людськими ресурсами в державних органах.(HRMS).»

Координатор проекту від НАДС – Ковальов Євген Миколайович, директор Департаменту інформаційних технологій та ресурсного забезпечення НАДС (з 15.10.2019 — директор Генерального департаменту з питань інформатизації, обліку та оплати праці державних службовців).

Популярные статьи сейчас
Угрожают отключением и требуют деньги: украинцы жалуются на террор "газовиков" Июнь принесет не только тепло, но и деньги: кто получит новую пенсию Коммунальщики массово подают в суд на неплательщиков: какая задолженность считается критической Украинцам 60+ предоставят денежную помощь, можно пригласить родных: как подать заявку
Показать еще

Депертамент забезпечує адміністрування сайтів Саreer.gov.ua, координацію Центру оцінювання кандидатів на посади державної служби.

Здійснює інформаційне забезпечення діяльності Комісії вищого корпусу, має доступ по тестових завдань та результатів тестування.

Довідково:

НАДС отримав 2947,41 тис. грн. від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту Зміцнення управління державними ресурсами (далі — Проект), та має намір використати частку надходжень на впровадження Частини А Проекту: Зміцнення управління людськими ресурсами в державних органах. Контракт фінансується у рамках програми «Програма ЄС з реформування державного управління та фінансів в Україні». Кошти до України спрямовуються через Гібридний Трастовий фонд Світового банку, що надходять від програми ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління».

Мета запровадження зазначеної системи – створення єдиної централізованої системи для аналізу та оперативної обробки інформації у сфері державної служби. Споживачами HRMIS стануть не тільки керівники державних органів та державні службовці, а й пересічні громадяни України, які зможуть отримати вільний доступ до інформації про людські ресурси, фонду оплати праці у державних органах і контролювати результативність діяльності державних службовців.

З 21 по 25 жовтня в Україні триває місія Світового банку щодо моніторингу реалізації проекту. Стан реалізація проекту не відповідає умовам контракту, в тому числі в частині строків його впровадження, яке було заплановано розпочати у вересні2019. За словами Стародубцева можливий строк його впровадження – грудень 2020 року.

Стародубцев О. спільно з Дубілетом Д. домовились не інформувати представників Світового банку щодо реального стану справ у реалізації HRMS(протоколи зустрічей додаються).

Крім того, розроблена система не відповідає законодавству про державну службу та вимогам КСЗІ.

На сьогоднішній день окремими кандидатами на посаду Голови НАДС подано адміністративні позови до окружного адмінсуду на дії КМУ та Комісії.

Також за заявою громадськості до ДБР за фактами зловживань та злочинних діянь порушено кримінальну справу.