Про це заявив Голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї, колишній міністр палива та енергетики Іван Плачков в ефірі телеканалу «Еспресо», пишуть Контракти.

«Ми бачимо, в який спосіб був прийнятий цей закон в комітетах і т.д. Ми знаємо, що він не обговорювався. Бо був комітет призначений на 12 годин, прийшли депутати інших фракцій, а вже без 3 хвилин 12 вже комітет закінчився, «Слуги народу» проголосували. Пан Кучеренко, про це всі кажуть, Волинець і т.д. Це перше. Тому що в який закон вони цю поправку просунули. Тут абсолютно бізнес-інтереси, тут ніяких вищих інтересів держави немає, тут абсолютно бізнес-інтереси, те, що ми кажемо», - сказав Плачков.

Він також наголосив, що відновлення імпорту електроенергії з РФ протирічить зобов’язанням України щодо інтеграції вітчизняної енергосистеми з європейською, які вона взяла згідно з Угодою про асоціацію з ЄС. «Це протирічить всім нашим домовленостям, всім нашим зобов’язанням», - зазначив Плачков.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку - дозволити закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Проте, 1 жовтня була здійснена перша поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту. Поставка проведена рівним графіком потужністю 100 МВТ. За даними джерела на ринку, імпорт здійснений компанією «Юнайтед Енерджі», яку пов'язують з Ігорем Коломойським.

Раніше голова парламентського комітету з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що поправка Геруса відкрила шлюзи для російської електроенергії заради збагачення окремих олігархів та назвала неприпустимою торгівлю з країною-агресором.

Популярные статьи сейчас
Украинские пенсионеры получат по 500 гривен "бонуса": кто в списке "летних" счастливчиков Школы теперь ждут массовые проверки: родители добились своего В МВД предупредили водителей: для вождения авто нужно пройти спецпроцедуру – инструкция Украинцы начнут получать солнечные панели: кому повезёт не бояться отключений
Показать еще