Черкаська обласна прокуратура відкрила службову перевірку стосовно керівника Уманської місцевої прокуратури Романа Павленка. Чиновника підозрюють у неетичній поведінці. Про це стало відомо з Наказу прокуратури Черкаської області.

«З метою перевірки фактів, викладених у зверненнях громадських організацій Черкаської області щодо можливої неетичної поведінки керівника Уманської місцевої прокуратури Павленка Романа Івановича (…), наказую призначити службове розслідування», – йдеться в Наказі прокуратури Черкаської області №95 від 20 листопада цього року за підписом в.о. прокурора області.

Для проведення перевірки утворено комісію, до складу якої увійшло 12 осіб під керівництвом заступника прокурора Черкаської області Олександра Мироненка. Робота комісії триватиме до 20 грудня цього року. Про результати перевірки стосовно Романа Павленка комісія повинна повідомити після завершення своєї роботи.

Як відомо, керівник Уманської прокуратури Роман Павленко має намір пройти переатестацію. Більше того, 9 жовтня цього року він подав заяву про переведення на посаду окружного прокурора. Тобто претендує на підвищення. Таким чином, партія «Слуга народу» ризикує отримати у своїй оновленій команді людину, котру підозрюють в корупції.

Популярные статьи сейчас
Украинцев поставили в жесткие рамки: начнут ограничивать Главное за 24 апреля: бунт украинцев в Польше, трагедия Кати Репяховой, важный день и резкое повышение цен Украинцам указали на два обязательных платежа, которые нельзя игнорировать Какие электроприборы "тянут" больше всех - сейчас это очень важно знать
Показать еще

Зокрема, мешканці села Верхнячка на Уманщині припускають – прокурор Павленко налагодив низку земельних бізнес-схем, які приносять йому прибутки. Можливо, зі свого прокурорського кабінету він працює не на державу, а на бізнесові інтереси окремих осіб. Зокрема, аграрних підприємців Дорошенків, котрі намагаються відібрати землю у селян.

Також є факти, які підтверджують, що Павленко співпрацює зі скандальним ексзаступником міністра АПК Андрієм Дикуном, який допоміг вивести з державного підпорядкування 1800 гектарів земель у приватні руки. Цього року у справі, де фігурує Дикун, помер потерпілий Юрій Скрипач. Він був одним із тих, хто в останні роки намагався відстояти своє право на приватизацію частини землі, що раніше належала держпідприємству. У селі Ягубець припускають, що Андрій Дикун має тісні особисті зв’язки з прокурором Павленком, адже справи проти нього Павленко або закриває, або не розслідує.

Про роботу Романа Павленка журналісти відзняли розслідування під назвою «Прокурор у законі».