"Путінські сили все з більшим тиском продовжують нав’язувати Україні порядок денний. "Страна" та інші ресурси проросійської пропаганди – частина монстра, який 6 років намагається влізти назад у свідомість українців", - написав у Facebook прем'єр-міністр 2014-2016 років, лідер "Народного фронту»" Арсеній Яценюк, повідомляє "Цензор"

Він підкреслив, що відомий проросійським спрямуванням сайт "Страна.uа", а за ним і безліч проросійських ресурсів, поширили про нього "статтю з переліком добірної геббельсівської брехні": "Але ця брехня не просто про мене і проти мене. Це про те, що путінські сили все з більшим тиском нав’язують Україні свій порядок денний. Будь-який вияв національного відродження буде викликати реакції російської кисельовщини, а намагання зупинити сповзання України у лапи Росії – вереск найманих інформаційних кілерів".

Юлия Тимошенко и Арсений Яценюк
Юлия Тимошенко и Арсений Яценюк

Яценюк підкреслив, що добре відчув це на собі: "Варто було мені погодитися на участь в ефірах загальнонаціональних каналів, як негайно з’явилися брехливі публікації проти мене від таких "стран". Їхня істерика – ознака страху".

Він нагадав, що 2014-го його уряд не дозволив Росії "захопити Україну економічно, енергетично, збройно": "Не дав це зробити тоді. І робитиму все, щоб не дозволити зараз. Не дозволю брехати про себе".

Популярные статьи сейчас
Если на гривну больше – субсидию не получите. Какой доход должен быть для льготы Украинцев поставили в жесткие рамки: начнут ограничивать Новые тарифы на воду для трех категорий потребителей: как изменятся платежки Коммунальщики массово подают в суд на неплательщиков: какая задолженность считается критической
Показать еще

Арсеній Яценюк спростував тези "Страни", нібито він "пропонує свої послуги Зе-команді і зондує можливість призначення на посаду голови НБУ" та "восени намагався пробитись в уряд": "Відповідь: брехня!"

Брехнею він назвав і намагання перекласти відповідальність на його уряд за початок війни: "Саме Путін напав на Україну, прислав свої танки, бойовиків і кадрових убивць, анексував Крим і розгорнув війну на Сході України".

Щодо тези "Страни" про нібито відповідальність прем’єра за падіння гривні, він підкреслив, що гривня і економіка впали через війну і розграбовану попереднім урядом казну. Натомість його уряд зупинив падіння економіки, уник дефолту і з мінус 16% ВВП витяг розвиток економіки до плюсових показників вже у першому кварталі 2016-го: "Але також варто знати, що за курс нацвалюти несе відповідальність незалежний орган – Національний банк".

Арсений Яценюк
Арсений Яценюк

На закиди про начебто "заморожування зарплат і пенсій" він відповів, що попри розграбований Януковичем бюджет і війну, уряд платив пенсії і зарплати, а уже у 2015 році підвищив мінімальну зарплату та всі соцвиплати.

Він спростував і слова "Страни" щодо "непосильних комунальних тарифів": "Ми вигнали з енергетичних ринків спонсорів таких "ресурсів", пережили енергетичну кризу, забезпечили енергонезалежність. Уряд захистив українців соціальною нормою 3600 грн, а субсидії отримувала половина країни".

Яценюк підкреслив, що згадані пропагандистами так звані корупційні скандали були частиною боротьби проти його уряду: "Саме такі "страни" поширювали брехню про міфічний "перший мільярд", вілли на Маямі, мій виїзд до Аргентини. Потім на цих же ресурсах публікувалися зізнання колишнього депутата Онищенка, який витратив $30 млн для дискредитації мене особисто".

"Ці так звані ЗМІ є пособниками окупантів. Їхня мета – знищити Україну зсередини. Бо вона для них чужа, - звернувся Яценюк українців: Таку брехню вони розповсюджують про нашу країну, історію, боротьбу за Незалежність. Кожен з вас є їхньою ціллю. Їхня мета – підірвати вашу віру. В себе і в усіх нас. Не вірте. Правда завжди сильніша".

Скриншот поста Яценюка
Скриншот поста Яценюка

Скриншот поста Яценюка
Скриншот поста Яценюка