Протягом останніх п’яти місяців наша робота була спрямована на очищення Державного агентства резерву України від корупційних схем, які діяли протягом багатьох років. Нами була виявлена розгалужена система взаємодії з незаконного збагачення між попереднім керівництвом агентства, директорами підприємств і організацій, що належать до сфери управління Держрезерву та підрядниками. Всі дані з розкрадання системи держрезерву були передані міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігорю Петрашко під час нашої зустрічі минулого тижня. Про це повідомив голова Державного агентства резерву України Ярослав Погорілий.

Звільнення Ярослава Погорілого – призведе до відновлення корупційних схем в Держрезерві Протягом останніх п’яти...

Geplaatst door Державне агентство резерву України op Donderdag 14 mei 2020

Зокрема, на зустрічі йшлося, що в ході позапланового внутрішнього аудиту на ДП "Кіровоградський КХП № 2" було виявлено завдання збитків державі на суму 1.7 млн грн та нестачу зерна в кількості 20 тис. тон., що еквівалентно 133,600 млн. грн. Окрім того, керівництво цього прибуткового підприємства уклало два договори позики на суму 15 млн. грн. На ДП "Златодар" виявлено нестачу 112 тис. тон зерна (748,160 млн. грн.), а втрати від переміщення зерна, що належить державі, склали 6,002 млн. грн. Також було проведено ряд операцій, які унеможливлюють відшкодування ПДВ на загальну суму 339,83 тис.грн. В результаті позапланового внутрішнього аудиту на ДП "Хлібна база № 73" була виявлена нестача зерна в кількості 17 тис. тон (113,560 млн. грн.) та погіршення якості 15 тис.тон зерна, що дорівнює збиткам у розмірі 100 млн.грн. На ДО "Комбінат "Світанок" та ДО "Комбінат "Дніпро" виявлено, що з оренди 30 000 кв. м і 5 000 кв.м. приміщень відповідно, жодної гривні на рахунки організацій не надходило. Операції проводилися виключно за готівковим розрахунком, а гроші осідали в кишенях керівництва на місцях та у Києві. І це лише кілька прикладів. Загалом позаплановий внутрішній аудит було проведено на всіх підприємствах і організаціях Держрезерву.

«Відмічу, що під час нашої зустрічі пан Петрашко особливо цікавився питаннями закупівлі, зберігання та реалізації зерна підприємствами Держрезерву. Я переконаний, що моє звільнення – це перший крок не лише у відновленні корупційних схем із закупівлі зерна до Держрезерву, а й у плані очолити ці корупційні схеми міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігорем Петрашко», – наголосив Ярослав Погорілий.

Популярные статьи сейчас
Поймали на улице и принудительно увезли в ТЦК: украинцам рассказали, как себя вести Школы теперь ждут массовые проверки: родители добились своего Предлагают тарифы, которые невозможно найти: абоненты Киевстара получают странные предложения В МВД предупредили водителей: для вождения авто нужно пройти спецпроцедуру – инструкция
Показать еще

Також він додав, що «за місяць розпочнеться збір озимої і, враховуючи попереднє місце роботи пана міністра, я впевнений, що Держрезерв змусять закупити зерно за завищеною ціною в низки підприємств афільованих з Олегом Бахматюком. Для реалізації цієї схеми міністру необхідно, щоб Державний резерв України, Аграрний фонд та Державну продовольчо-зернову компанію України очолювали підконтрольні йому люди».