Вміст аміаку та сіроводню у досліджених зразках атмосферного повітря в смт. Тростянець Вінницької області, де розташоване підприємство «Тростянецький спиртовий завод», не перевищує допустимих концентрацій. Такі висновки досліджень ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ». Зразки за ініціативи ДП «Тростянецький спиртзавод» були відібрані наприкінці липня. Висновок лабораторії – хімічні показники атмосферного повітря в нормі.

Крім того, підприємство паралельно замовило дослідження і в незалежній лабораторії. Результати вимірів Центральної біохімічної лабораторії, які були зроблені теж наприкінці липня, показали – проби атмосферного повітря, відібрані у смт. Тростянець, не перевищують допустимої концентрації і відповідають усім санітарним вимогам.

В такий спосіб керівництво «Тростянецького спиртового заводу» спростовує усі закиди, що виробництво заводу забруднює повітря навколишнього середовища. І також спростовує інформацію, що внаслідок порушення екологічних норм державним спиртзаводом рівень забруднення повітря у смт.Тростянець перевищив норму у дев’ять разів. «Дослідження показали, що усе в межах норми. Дві лабораторії це підтвердили. Хоча спершу в МОЗі говорили, що це наше виробництво забруднює повітря. То це як називається? Кому це вигідно?», - говорить в.о. керівника Тростянецького спиртзаводу Богдан Білейчук. Керівництво заводу запевняє, що теж хоче позбутися смороду в їхньому селищі, але упевнене, що треба шукати справжнє джерело забруднення.

Також на підприємстві запевняють – вже наступного року запустять вакуумно-випарну установку, яка врази зменшить кількість рідких відходів барди. Технологія, за якою працюватиме нова станція, дозволить перетворити 600 тон відходів барди на 60 тон, які після переробки підуть на добрива для аграрного сектору.

Нагадаємо, на Вінничині обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій призупинила роботу ДП «Тростянецький спиртовий завод» через скарги населення на сморід. Протести місцевих мешканців проти сморіду в смт. Тростянець розпочалися в червні цього року. Мітингами люди хотіли привернути увагу влади та змусити її заборонити підприємству працювати без належних очисних споруд.

Популярные статьи сейчас
Одни уедут, другие не доживут: как изменится Украина в ближайшие 15 лет "Нафтогаз" предупредил всех: нужно успеть до 25 апреля Жизнь станет слаще без сахара: в Украине супермаркеты обновили цены на соль, майонез и кетчуп Подорожание почти на 40%: украинцев ожидает "сюрприз" в платежках
Показать еще