Відкриття кримінального провадження, рішення суду, постанова органу опіки та піклування Одеської міської ради, а також численні спроби домовитися «по людськи» – ніщо не може вплинути на одеситку Ксенію Мараховську, яка вже майже 2 роки ховає малолітню дитину від колишнього чоловіка і батька хлопчика, повідомляє "Вибір".


Родина розкололася 26 травня 2018 року, коли сину Ксенії та Павла виповнилося 4 місяці. Відтоді чоловік жодного разу не бачив хлопчика. Ксенія, колишня дружина Павла, навідріз відмовлялася пускати його до квартири навіть разом із представниками органів опіки та адвокатом. Сам чоловік вже неодноразово ставав жертвою провокацій у власному помешканні.


Невдовзі адвокат батька вирішив звернутися до відповідних органів. 23 серпня 2018 року працівники органу опіки та піклування Приморської районної адміністрації Одеської міської ради визначили час побачень батька, Мараховського Павла Олександровича із сином, Мараховським Ернестом Павловичем. Зокрема, визначили, що побачення будуть два рази на тиждень – щовівторка та щочетверга з 12:00 до 14:00. Батько мав забирати сина з будинку, де той проживає із матір’ю та йти з ним на прогулянку. Однак рішення органів опіки колишня дружина та її мати просто проігнорували.

Популярные статьи сейчас
Кто заслужил пенсию почти 10 000 грн: новая формула ПФУ наполнит ваш карман деньгами За интернет можно не платить: как воспользоваться новой услугой Нужно успеть: украинцам, с квитанциями за свет на руках, назвали важное условие Дешевле, чем чашка кофе: Vodafone запустил льготный тариф, но не все так радостно
Показать еще

Після численних невдалих спроб побачити власну дитину, 20 червня 2019 року Павло у супроводі адвоката та в.о. начальника відділу забезпечення діяльності органу опіки та піклування Наталії Шараг прибули за адресою проживання хлопчика із матір’ю. Утім, охоронець вкотре повідомив, що Ксенії Мараховська та Елеонора Кедрова забороняють заходити Павлу, його батькам і кур’єрам. Телефони жінок на дзвінки не відповідали і були вимкнені. За фактом перешкоджання спілкування батька із сином було складено акт за підписом чоловіка, адвоката та представником органу опіки й піклування.

Сама ж Ксенія наступного дня подала заяву про те, що «Павло Мараховський приходив із невстановленими особами, щоб її залякувати, спричинити їй стрес та чинити на неї емоційно-психологічний тиск як на потерпілу, аби вона відмовилася від обвинувачення за кримінальним провадженням». Така заява неабияк обурила держвиконавця в особі Наталії Шараг.


Зауважимо, що такі дії жінок були визнані неправомірними, а за фактом невиконання рішення суду проти Ксенії Мараховської було порушено кримінальне провадження.

Павло побоюється, що його колишня дружина Ксенія може вивезти дитину за кордон і тому офіційно подав свою заборону.


Варто зазначити, що перешкода батьку в спілкуванні з дитиною є правопорушенням, адже згідно ст. 141 Сімейного кодексі України, мати, батько мають рівні права та обов’язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебувають вони у шлюбі. Крім того, згідно зі ст. 153 Сімейного кодексу, мати, батько та дитина мають право на безперешкодне спілкування між собою, крім випадків, коли таке право обмежено законом, а за ст. 157 – питання виховання дитини вирішується батьками спільно. Крім того, рішення органу опіки та піклування є обов’язковим до виконання.
Зазначимо, що невиконання рішення органу опіки та піклування щодо визначення способів участі у вихованні дитини та спілкування з нею того з батьків, хто проживає окремо від дитини, тягне за собою накладення штрафу від ста до ста п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.


Виходить, що для Ксенії та її матері «закон не писаний», адже після численних спроб вони так і не дали Павлу побачитися із сином, ігноруючи рішення суду.