Державна фіскальна служба (ДФС), вона ж "податкова", ніколи не була особливо прозорим відомством, проте останнім часом ситуація суттєво покращилася - бізнес вже не "кошмарять" за списками, а випадки відвертих наїздів істотно зменшилися. І можна було б говорити про те, що реформи в сфері державного управління дають свої плоди. Однак знаходяться деякі персонажі, яких ніяк не можуть відігнати від годівниць. Про це пише Фромюа з посиланням на "Цензор.НЕТ".

Досвідчені податківці, які пройшли школу часів Януковича і Клименка, обросли потрібними родинними зв'язками, - саме вони тягнуть ДФС назад. Невідомо, чи знайоме голові ДПС Олексію Любченко ім'я заступника начальника одного з відділів ДФС Германа Андеса і взагалі в курсі Любченко про "подвиги" свого підопічного? Як би там не було, вважаю за потрібне розповісти подробиці безбідного життя одного з підлеглих нового керівництва податкової служби Андеса.

Герман Андес людина непублічна. І інформації про нього небагато. Однак аналіз його декларацій і статусу сім'ї дозволяє робити цілком однозначні висновки. І вони не на користь чиновника. Варто почати з того, що Андес в 2012 році, за часів Януковича, займав посаду начальника регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України у Києві. Про те, як тоді пресували бізнес, не варто навіть згадувати, а департамент Андес навіть за мірками тих часів вважався "ласим". І ось протягом майже десяти років Герману Едмундовичу вдається, незважаючи на революції, зміну команд влади та інше залишатися на прибуткових посадах. А в минулому році він навіть претендував на місце глави ДФС. І, на щастя більшості українців - не пройшов конкурс. Однак з відомства не вилетів. Ймовірно, причиною того, що Андес не отримав заповітне крісло стало те, що навіть за мірками податківців, його невідповідність доходів і витрат вражає.

За офіційними даними сім'я Андес з п'яти чоловік кілька років жила виключно на зарплату дружини, яка не перевищувала 3 000 гривень на місяць. А згідно з декларацією, сам Герман Едмундович в податковій трудився безкоштовно - дані про свої доходи в декларації він не вносив. Але таке скромне матеріальне становище не завадило сім'ї Андес купити два авто: Lexus LX470 2003 року випуску за понад 600 000 гривень та Toyota Rav4 2014 випуску (вартість авто не вказано, проте варто таке приблизно півмільйона гривень, - ред.). Також, незважаючи на критично низькі офіційні доходи, Андес тримає готівкою 1 250 000 гривень. Цікаві майнові декларації Германа Андес за минулі роки. Адже при досить скромних доходах держслужбовця, можна побачити земельні ділянки в Києві загальною площею понад 15 га, столичну нерухомість і дорогі годинники. Крім цього, Герман Андес приховує свої реальні доходи, про що свідчать і його махінації з нерухомістю. Так, в 2019 році Андес нарешті декларує свою зарплату в розмірі 19 426 гривень за рік, і в цій же декларації у нього з'явився дохід від надання майна в оренду - 13 642 гривень за рік. Йдеться про здачу в оренду квартири в Києві. І її ринкова ціна ніяк не складає 1 100 гривень на місяць. А це свідчить тільки про одне - реальні доходи від здачі в оренду сім'я податківця приховує. Більш того, до 2019 у Андес був оформлений кредит на покупку ще однієї квартири в Києві на суму 73 мільйони гривень. Однак заощадження родини готівкою в 2019 в порівнянні з минулим роком збільшилися з 140 000 USD до 1 250 000 USD, а ось кредит вже зник.

Як Герману Андесу вдалося провернути такі фінансові операції з офіційним доходом в 1 600 гривень на місяць - залишається загадкою. Ну або приводом для внутрішнього розслідування служби безпеки. Але очікувати такого розслідування не доводиться.

Популярные статьи сейчас
За просроченные коммунальные платежки могут забрать половину пенсии: как еще накажут должников Погода несет безумную жару: прогноз на ближайшие дни Отвыкайте от отопления: украинцев просят сделать это до отключения, чтоб не пострадать Перевод с карты на карту будут жестко контролировать: как могут заблокировать карту
Показать еще

Інші таємниці чиновника ми покажемо вже за тиждень у сюжеті журналістських розслідувань «Стоп корупції», зазначає СтопКор.