Голосування Верховної Ради щодо скасування депутатської недоторканності було найбільш очікуваним, але пройшло якось дуже швидко, залишивши по собі чимало питань та претензій. Все тому, що більшість народних обранців чомусь оминували увагою, хоча їх потрібно було позбавити пільг у першу чергу. Такої позиції дотримується лідер Громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко.

Він нагадав: боротьба в цьому плані ведеться останні 20 років, але поки суттєвих результатів не помітно. Особливо гостро питання постало після Революції Гідності, тому у 2015-му 365 депутати своїм голосуванням фактично задекларували обіцянку перед народом.


А потім, вдаючись до хитрих схем та юридичних маніпуляцій, законопроект змінили. Саме тому "Рідна країна" ініціювала загальнонаціональну акцію під гаслом "Скасуйте недоторканність! Досить брехати!", у 2017 році зареєстрували одразу два законопроекти: депутатський і президентський.

"157 депутатів пропонували скасувати недоторканність з моменту ухвалення Закону, Президент - з 1 січня 2020 року. І ось, 20 вересня після отримання висновку КС відбулося голосування за основу. Прагнення скасувати недоторканність з 1 січня 2020 року, тобто з майбутнього складу ВР проявили 274 депутати. Тобто за 3 роки від виконання своєї обіцянки навіть у майбутньому відмовився 91 депутат (нагадаю в 2015 році голосували 365 депутатів)", - підкреслив Томенко.

Популярные статьи сейчас
Готовьте кошельки: украинцам через считанные дни повысят тарифы на коммуналку, что подорожает Изменение цены на электроэнергию: в НКРЭКУ сделали заявление для потребителей Вместо отключения - ежедневная пеня: коммунальщики предупредили должников Елена Зеленская удивила украинцев своими ногами, но объяснила, почему так произошло
Показать еще


Політик вважає, що у такий спосіб виконати свою обіцянку відмовилися 152 депутати (закон набрав всього 213 голосів), ось, до речі, і повний список:


БПП -голосували за менше половини, 67 із 137;
НФ - 62 із 81;
Самопоміч - 18 з 25;
Батьківщина - 11 з 20;
Радикальна партія Ляшка - 2 із 21

"Тут не аналізую постанову, яка дає можливість ще й надалі затягувати процес остаточного ухвалення рішення навіть з 1 січня 2020 року. Головне інше, динаміка голосувань від 365 до 274 і 213 дає підставити стверджувати: нинішні депутати зроблять все, щоб зберегти таку рідну і бажану для себе недоторканність", - підсумував Томенко.


Нагадаємо, експерти розвіяли основні міфи щодо вступу України в НАТО.
Як повідомляв Знай.ua, Томенко розкритикував бюджет України на 2019 рік.
Також Знай.ua писав, кияни відповіли, кого бачать у кріслі мера наступного року.