Методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) опитано 2064 респондента, що мешкають на території 211-223 виборчих округів м. Києва, за стохастичною вибіркою. Вибірка репрезентативна за віком та статтю. Метод дослідження: маршрутне опитування за місцем проживання респондента. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,2%.

За результатами опитування 72,7% опитаних висловили однозначну готовність взяти участь у виборах на посаду мера м. Києва. Ще 10,2% зазначили про скоріше готові прийти на дільниці і проголосувати. Лише 10,8% зазначили, що не братимуть участі у виборах, ще 2,6% – поки не визначилися.

Найменша готовність брати участь у виборах виявилася серед молоді до 39 років (впевнені у своїй участі у виборах 33% і візьмуть участь «скоріше за все» - 30,2%), а найбільша готовність - серед громадян, віком 40-59 років (відповідно, 38,6% і 42,9%). Серед громадян старших за 60 років простежується рівномірна підтримка (впевнені у своїй участі у виборах 28,4% і візьмуть участь «скоріше за все» - 26,9%).

Якби вибори на посаду мера м. Києва відбувалися у найближчу неділю, то за тих чи інших кандидатів проголовував би такий відсоток мешканців міста.

Популярные статьи сейчас
Уклонистам готовят строгие ограничения: сделают все, чтобы шли в ТЦК Оставят голыми и босыми: коммунальщики пообещали "не радужную перспективу" всем должникам Доехать на работу и обратно – уже не по карману: проезд в маршрутках дорожает Украинцам указали на два обязательных платежа, которые нельзя игнорировать
Показать еще

Електоральні симпатії серед кандидатів на посаду мера м. Києва розподілились наступним чином. Віталія Кличка готові підтримати 46,1% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. 24,2% респондентів підтримують Андрія Пальчевського; 12,9% – підтримують Миколу Томенка; 5,4% – підтримують Олександра Ткаченко; 4,3% – підтримують Сергія Гусовського; 3,9% – підтримують Борислава Березу та 2,3% – підтримують Андрія Холодова. Рейтинг інших кандидатів – менше 2%.

Віталій Лебедюк,

директор ГО «Школа політичної аналітики «Поліс»,

заступник директора Центру соціальних досліджень

Національного університету «Острозька академія»