29 вересня депутати не підтримали Закон, яким зокрема передбачалося вилучення пункту 2 статті 27. Недоторканність народного депутата України, що міститься у чинному Законі "Про статус народного депутата".
Після цього було ухвалено рішення направити Законопроект на повторне друге читання. Сьогодні розглядається текст Закону, де на пропозицію депутата Слуги народу та за рішенням Комітету
зберігається депутатська недоторканність передбачена в чинній редакції Закону про статус народного депутата, нагадує лідер "Рідної країни" Микола Томенко:

"Обшук, затримання народного депутата чи огляд особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення народного депутата, а також порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції та застосування інших заходів,що відповідно до закону обмежують права і свободи народного депутата, допускаються лише у разі, коли Верховною Радою України надано згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, якщо іншими способами одержати інформацію неможливо».


Томенко пояснив, що ВР всі слуги народу з усіх фракцій та груп, включно з позафракційними, пафосно скасували свою депутатську недоторканність в Конституції й водночас тишком-нишком повністю її зберегли у чинному Законі "Про статус народного депутата".