Як відомо з публікацій Міністерство інфраструктури України зацікавлене у співпраці з компанією Hyundai в питаннях розвитку і модернізації рухомого складу "Укрзалізниці", про що свідчить заява міністра інфраструктури України Владиславf Криклій на зустрічі з представниками компанії Hyundai, яка відбулася 20 листопада, повідомляє Антикор.

Нашому кореспонденту з власних джерел в «Укрзалізниці» стало відомі подробиці, що керівництво «Укрзалізниці» веде переговори з Hyundai Corporation про закупівлю 10 нових електропоїздів у 2020 році, щонайменше з середини 2017 року. Зокрема у квітні 2019 року сторони підписали протокол зустрічі у Сеулі, згідно якого АТ «Укрзалізниця» розгляне пропозицію Hyundai Corporation по закупівлі та технічному обслуговуванню 10 високошвидкісних міжрегіональних електропоїздів (90 вагонів), що будуть вироблені в Кореї протягом другого або третього кварталу 2020 року та стосовно залучення позики від «Ексімбанк» Республіки Корея.

Від імені АТ «Укрзалізниця» протокол підписав Директор з пасажирських перевезень Олександр Толкачов, з боку Hyundai Corporation – Віце голова те СЕО Вон Габ Ким.

Сума контракту та умови придбання потягів Hyundai не повідомляються.

При цьому вітчизняні виробники знову не беруть участі в переговорах про поставки такої великої партії рухомого складу

Міністр Владислав Криклій говорив про локалізацію в Україні, коли в протоколі чорним по білому: поїзди, які будуть вироблені в Кореї в 2020 році.
Розвиток економіки України, престиж країни, в якій створено власне виробництво швидкісних електропоїздів, робочі місця для українців, повернення людей в країну з трудової міграції, податки на розвиток регіонів, соціальний спокій – виходить це тільки слова. На ділі те, що ви прочитали вище - в 2020 році Україна знову збирається купити поїзда у Південнокорейської компанії.

Як ви думаєте, чому керівникам УЗ і міністру інфраструктури такі милі друзі з далекої Кореї, і чому в них немає бажання співпрацювати з вітчизняним виробником, який поруч в Україні і має власну мережу сервісного обслуговування, йде на всі умови, завжди надавав і надає допомогу. А ви в курсі, що в 2012-2013 р.р. зняті з рейсів через серйозні технічні проблеми потяги Hyundai ремонтував не хто-небудь, а наш український Крюківський завод? Чому співпраця з Hyundai така бажана для чиновників? Тому що взаємовигідна. Та мабуть тільки не для народу України…

Популярные статьи сейчас
"Больше не платим...": украинцы повелись на жесткий обман по доставке газа Смешайте бананы со сметаной и получится торт, лучше Наполеона: рецепт без выпечки Гороскоп на неделю с 15 по 21 апреля для всех знаков Зодиака: признание для Овнов, препятствия Дев и шансы Рыб Это уже законно: сотрудникам ТЦК разрешили делать это при вручении повестки
Показать еще