«Нафтогаз» безпідставно звинуватив газорозподільну галузь у зриві запуску добового балансування, - заява Регіональної газової компанії

Про це повідомляє Главком.

Оператори газорозподільчих мереж (ГРМ) заявляють, що не бачать жодних підстав для зриву запуску добового балансування і підтверджують свою готовність до роботи в такому режимі. Про це йдеться у спеціальній заяві Регіональної газової компанії, зробленої у відповідь на звинувачення НАК «Нафтогаз України» операторів ГРМ у зриві запуску добового балансування через начебто некоректну інформацію, надану ними для наповнення платформи оператора ГТС (Укртрансгазу). У заяві Регіональної газової компанії стверджується, що напередодні саме оператор ГТС звернувся до НКРЕКП з ініціативою перенести запуск добового балансування.

«Група компаній РГК вперше в Україні розпочала щодобове балансування газорозподільних систем ще в травні 2018 року. Тому ми повністю готові до початку роботи, заява, оприлюднена прес-службою Нафтогазу є повною вигадкою і фейком. Укртрансгаз має взяти на себе відповідальність за некоректну роботу програмного забезпечення і власну неспроможність закріпити за «Нафтогазом України» частину споживачів на платформі власної розробки. Оцінка неготовності платформи Оператора ГТС до роботи в режимі добового балансування, яку розповсюдила прес-служба «Нафтогазу України» говорить про те, що материнська компанія повністю контролює «Укртрансгаз». В тому числі, в питаннях формування балансу газу, в якому Нафтогаз, як найбільший трейдер в Україні має пряму зацікавленість і ми вбачаємо в цьому прямий конфлікт інтересів», - йдеться у заяві.