Лікарні та інші медичні заклади у регіонах будуть переводити на альтернативні види палива.

Про це повідомив Міністр охорони здоров`я Олександр Квіташвілі під час візиту до Коростишівської центральної районної лікарні на Житомирщині, передає "УНІАН".

"У регіонах лікарні слід переводити на альтернативні види палива, треба якомога ширше використовувати альтернативні джерела енергії", - зазначив він.

Під час зустрічі обговорили встановлення на приміщенні Малинського міського районного територіального медичного об'єднання сонячного колектора.

Це нововведення проводитимуть завдяки програмі ООН "Малі екологічні гранти в Україні" та екологічній організації "МалинЕкоФест".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Вже впродовж декількох днів, завдяки колектору, забезпечено гарячою водою хірургічне, терапевтичне, гінекологічне, пологове відділення та операційний блок", - повідомив керівник департаменту охорони здоров`я Житомирської облдержадміністрації Олександр Торбас.

Читайте також: Кабмін вдвічі збільшив фінансування на протезування бійців АТО

Потужність сонячного колектору, за його словами, складає 800 літрів на добу при температурі води 65 градусів.

Нагадаємо, у місті Малин Житомирської області реалізували проект програми ООН "Малі екологічні гранти в Україні". Завдяки їй, на даху місцевої лікарні встановили сонячний колектор за 40 тисяч доларів.