Фотограф із України Степан Рудик домовився пожити певний час у психіатричній лікарні, щоб зробити репортаж про божевільних.

Про це пише bilshe.com.

"У своєму проекті він показав будні божевільних. Він хотів, аби всі побачили, в яких умовах існують ці люди, а також спробували їх зрозуміти", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Через кризу росіяни перетворюються на шизофреників - російське ТБ (відео)

У 1547 році відкрили психіатричну клініку в Лондоні, її назвали "Бетлемська королівська лікарня", на честь біблійного міста Віфлеєма. Скорочена назва закладу Бедлам стала спочатку синонімом божевільні, а пізніше - словом для позначення крайньої міри плутанини та безладу.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Цікаво, що на початку ери космонавтики ніхто не міг уявити, як позначиться перебування в космосі на здоров'ї людини, зокрема, чи не зійде вона з глузду. Для перекладу корабля з автоматичного на ручний режим управління передбачили захист із введенням спеціального цифрового коду, який перебував у запечатаному конверті.

Передбачали, що в стані божевілля Гагарін не зможе відкрити конверт та зрозуміти код. Щоправда, перед самим початком польоту код йому таки повідомили.